Velikost črk Kontrast

Festival duševnega zdravja Primorske 2023

  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Pod sloganom »V skrbi za duševno zdravje ljudi od Bovca do Pirana« se je v primorskih regijah začel Festival duševnega zdravja, na katerem bodo z različnimi dogodki vse do konca novembra predstavljali in izpostavljali pomen duševnega zdravja.

V sklopu pa festivala sodeluje tudi Goriška knjižnica.

- V Goriško knjižnico lepo vabljeni v sredo, 18. oktobra 2023, med 17. in 19. uro na srečanje z »Živo knjižnico« in okroglo mizo na temo duševnega zdravja. Spregovorili bodo tako strokovnjaki kot ljudje z izkušnjo.
- V oktobru bo na ogled »Umetnost in duševno zdravje«, razstava likovnih del oseb s težavo v duševnem zdravju, ki jo pripravlja ŠENT – slovensko združenje za duševno zdravje – DC Nova Gorica. Razstava bo postavljena na Oddelku za mlade.
- V oktobru bo v razstavnem prostoru pri klavirju pripravljen Kotiček za duševno zdravje, kjer bo na temo duševnega zdravja na ogled priložnostna razstava, ki jo pripravljamo v sodelovanju z NIJZ Območna enota Nova Gorica.

Organizatorja festivala sta NIJZ, Nacionalni inštitut za javno zdravje, ter Mira, Nacionalni program duševnega zdravja, skupaj s številnimi zavodi, ustanovami in društvi. Celoten program raznolikih dogodkov je dostopen na tej povezavi.

Lepo vabljeni.

Slika je simbolična, vir Pixabay.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina