Velikost črk Kontrast

Šempeter

Knjižnica Šempeter

Alenka Purkart

  08/ 200 26 52

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Krajevna knjižnica Šempeter
Cesta Goriške fronte 2
5290 Šempeter

 

LETNI URNIK
ponedeljek, torek 9:00 - 14:00
sreda, četrtek 13:30 - 18:30
POLETNI URNIK
 ponedeljek  9:00-14:00
 četrtek  13:30-18:30

COBISS KATALOG

OBVESTILO 

Krajevna knjižnica Šempeter je odprta po rednem letnem urniku.

Vsi uporabniki in obiskovalci knjižnice morajo za vstop izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), zato vas prosimo, da imate s seboj ustrezna dokazila. Izjema so osebe, mlajše od 15 let. Več na tej povezavi. Člani, ki PCT pogoja ne izpolnjujejo, lahko na vratih knjižnice vrnejo gradivo in prevzamejo v naprej  naročeno gradivo.

Obvezno je razkuževanje rok, nošenje zaščitnih mask (izjema so otroci do dopolnjenega 6. leta starosti) in vzdrževanje medosebne razdalje 1,5 m.

Mogoče je vstop v prostor in prosto izbiranje med policami. Gradivo lahko še vedno naročite v naprej (na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) in ga v knjižnici le prevzamete. Vračate v škatle za vrnjeno gradivo. Po treh dneh bo vrnjeno z vaše članske izkaznice.

Prosimo vas, da prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Hvala.

------------------------------------------------

Potrebo po knjižnici v Šempetru pri Gorici so zaznali zgodaj, kmalu po nastanku občine, vendar se je možnosti za njeno uresničitev odprle šele po letu 2015.

Po več različnih predlogih za njeno lokacijo so se odločili, da bodo prostori nove knjižnice v samem središču mesta ob glavnem trgu v prostorih nekdanje galerije Bažato. Prostor je bil temeljito prenovljen in na novo opremljen. Tu se knjižnica v dveh nadstropjih razprostira na približno 100 m2 površine, na voljo je okoli 4.000 enot gradiva, računalnik z dostopom do interneta, kotički za branje. Knjižnica je opremljena z dvižno ploščadjo za invalide.

Razporeditev gradiva

V pritličju so poleg izposojevalnega pulta še zbirka otroškega in mladinskega leposlovja, video zbirka, zbirka revij in manjša čitalnica. V prvem nadstropju je knjižno gradivo za odrasle, tako leposlovno kot strokovno, zbirka mladinskih poučnih knjig in nekaj čitalniških mest.

Sicer pa je zanimivo, da ima Goriška knjižnica Franceta Bevka začetke prav v Šempetru pri Gorici. Tu so leta 1947 začeli zbirati in shranjevati knjige v različne sobe in stavbe po kraju. Že dve leti kasneje, januarja 1949, je dobil Študijski oddelek knjižnice v Šempetru tudi uradni sedež, čeprav je tam ostal le pol leta.

Slovesno odprtje: četrtek, 7. februar 2019, ob 17. uri ob kulturnem prazniku v Občini Šempeter-Vrtojba. Kulturni program oblikujejo vrtčevski pevski zbor in učenci Osnovne šole

  • Sempeter2020_1
  • Sempeter2020_2
  • Sempeter2020_3
  • Sempeter2020_4
  • Sempeter2020_5
  • Sempeter2020_6

Napovednik

Napovednik dogodkov

Oglejte si program aktivnosti za oktober 2021.