Velikost črk Kontrast

Članstvo in vpis

Če želite postati član knjižnice, se lahko vpišete na informacijskem pultu v pritličju: potrebujete veljaven osebni dokument. Ob vpisu mladoletnih oseb je potrebna prisotnost staršev oziroma skrbnikov in njihov podpis.

Do 18. leta starosti je članstvo brezplačno, polnoletne osebe poravnajo članarino po veljavnem ceniku. Brezposelne osebe so ob predložitvi potrdila Zavoda za zaposlovanje oproščene plačila letne članarine, enako prejemniki socialne pomoči s potrdilom Centra za socialno delo.

Ob vpisu prejmete člansko izkaznico, ki jo vedno predložite ob izposoji in vračilu gradiva. Članska izkaznica ni prenosljiva.

Pravice in dolžnosti knjižnice, članov in obiskovalcev določa Pravilnik o splošnih pogojih poslovanja Goriške knjižnice in je dostopen v zavihku O knjižnici / Informacije javnega značaja.

Spletni vpis

Knjižnica omogoča tudi spletni vpis preko spletnega obrazca. Na ta način se lahko vpišejo polnoletne fizične osebe. Z izpolnitvijo spletnega obrazca se posameznik strinja s pogoji poslovanja knjižnice.

Izpolnite okna z zahtevanimi podatki. Ko boste prijavo poslali, boste na vaš e-naslov prejeli sporočilo s povezavo na aktivacijo članstva (povezava je aktivna 24 ur). Klik na gumb Spletno plačilo vam bom omogočil, da članarino poravnate s kartico, preko spletne banke ali z mobilnim plačevanjem.

Če potrebujete račun, pred plačilom izpolnite ustrezna okenca.

Storitve knjižnice so dostopne po plačilu članarine. Ob prvem obisku centralne enote knjižnice boste predložili osebni dokument in prejeli člansko izkaznico.

Spletno plačilo terjatev

Obenem s spletnim vpisom omogočamo tudi spletno plačilo morebitnih terjatev, ki jih imate do knjižnice. Vidne so ob prijavi v Mojo knjižnico. Za poravnavo izberite zavihek Dolgovi, omejitve. Izpisan bo seznam neporavnanih obveznosti, ki jih poravnate preko spletnega plačila naše knjižnice.

 

  Kontakti
Informacijski pult
  05/ 330 91 00