Velikost črk Kontrast

Prvačina

Knjižnica Prvačina

Ana Kosič

  05 30 16 773

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Krajevna skupnost Prvačina
Prvačina 48
5297 Prvačina

URNIK
ponedeljek 11:00 - 18:00

 

POLETNI URNIK
ponedeljek

11:00 - 18:00*

* malica 14:00-14:30

COBISS KATALOG

OBVESTILO

Krajevna knjižnica Prvačina je odprta po rednem letnem urniku.

Vsi uporabniki in obiskovalci knjižnice morajo za vstop izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), zato vas prosimo, da imate s seboj ustrezna dokazila. Izjema so osebe, mlajše od 15 let. Več na tej povezavi. Člani, ki PCT pogoja ne izpolnjujejo, lahko na vratih knjižnice vrnejo gradivo in prevzamejo v naprej  naročeno gradivo.

Obvezno je razkuževanje rok, nošenje zaščitnih mask (izjema so otroci do dopolnjenega 6. leta starosti) in vzdrževanje medosebne razdalje 1,5 m.

Mogoče je vstop v prostor in prosto izbiranje med policami. Gradivo lahko še vedno naročite v naprej (na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) in ga v knjižnici le prevzamete. Vračate v škatle za vrnjeno gradivo. Po treh dneh bo vrnjeno z vaše članske izkaznice.

Prosimo vas, da prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Hvala.

------------------------------------------------

Krajevna knjižnica Prvačina danes hrani nekaj več kot 12.000 enot gradiva in tako kot nekdaj skrbi za širjenje znanja, informacij in vseživljenjskega učenja v svojem okolju. Uporabnikom je na voljo raznovrstno leposlovno in strokovno gradivo za vse starostne skupine uporabnikov. Knjižnično zbirko nenehno dopolnjujemo z novostmi, organiziramo dejavnosti za otroke in odrasle: ure pravljic, ustvarjalne delavnice, predstavitve knjižnice in knjižničnega gradiva. Odrasle bralce vabimo k sodelovanju v skupnem projektu primorskih knjižnic Primorci beremo. Na voljo je računalnik za dostop do svetovnega spleta, podatkovnih baz in gradiva v knjižničnem katalogu.

 

Iz zgodovine

Že leta 1869 je bilo v Prvačini ustanovljeno Bralno društvo, čitalnica. Kmalu je društvo osnovalo svojo knjižnico, med prvimi na Primorskem. Društvo, ki se je po letu 1890 imenovalo Sokol, je svojo čitalniško vlogo izgubilo takoj po prvi svetovni vojni. Leta 1979 je prosvetno društvo, ki se je 1952. poimenovalo po Francetu Bevku, odprlo novo knjižnico. Povezali so se z Goriško knjižnico – ta je gradivo, takrat dobrih 2000 enot, uredila po principih sodobnega urejanja knjižnic za prost pristop.

  • prvacina-1
  • prvacina-2
  • prvacina-3
  • prvacina-4

Napovednik

Napovednik dogodkov

Oglejte si program aktivnosti za oktober 2021.