Velikost črk Kontrast

Prvačina

Knjižnica Prvačina

Daša Medvešček

  05 30 16 773

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Krajevna skupnost Prvačina
Prvačina 48
5297 Prvačina

URNIK
ponedeljek 15:00 - 18:00
četrtek 11:00 - 14:00

 

POLETNI URNIK
četrtek

11:00 - 14:00 ali
15:00 - 18:00

izmenoma na dva tedna,
menjava z Branikom

COBISS KATALOG

OBVESTILO: V skladu z priporočili Ministrstva za kulturo obveščamo, da je Goriška knjižnica od petka, 13. marca 2020, do preklica zaprta. Zaprte so vse njene enote: osrednja knjižnica, krajevne knjižnice in potujoča knjižnica.
Za čas, ko je knjižnica zaprta, ne bomo zaračunali zamudnine.
Sledite nam na domači spletni strani knjižnice in Facebooku.
Hvala za razumevanje. Ostanite zdravi.

------------------------------------------------

Krajevna knjižnica Prvačina danes hrani nekaj več kot 12.000 enot gradiva in tako kot nekdaj skrbi za širjenje znanja, informacij in vseživljenjskega učenja v svojem okolju. Uporabnikom je na voljo raznovrstno leposlovno in strokovno gradivo za vse starostne skupine uporabnikov. Knjižnično zbirko nenehno dopolnjujemo z novostmi, organiziramo dejavnosti za otroke in odrasle: ure pravljic, ustvarjalne delavnice, predstavitve knjižnice in knjižničnega gradiva. Odrasle bralce vabimo k sodelovanju v skupnem projektu primorskih knjižnic Primorci beremo. Na voljo je računalnik za dostop do svetovnega spleta, podatkovnih baz in gradiva v knjižničnem katalogu.

 

Iz zgodovine

Že leta 1869 je bilo v Prvačini ustanovljeno Bralno društvo, čitalnica. Kmalu je društvo osnovalo svojo knjižnico, med prvimi na Primorskem. Društvo, ki se je po letu 1890 imenovalo Sokol, je svojo čitalniško vlogo izgubilo takoj po prvi svetovni vojni. Leta 1979 je prosvetno društvo, ki se je 1952. poimenovalo po Francetu Bevku, odprlo novo knjižnico. Povezali so se z Goriško knjižnico – ta je gradivo, takrat dobrih 2000 enot, uredila po principih sodobnega urejanja knjižnic za prost pristop.

  • prvacina-1
  • prvacina-2
  • prvacina-3
  • prvacina-4