Velikost črk Kontrast

Organizacija dogodkov

Dvorana

Prireditve in drugi organizirani dogodki

V knjižnici organiziramo pester program prireditev in drugih dogodkov: literarne večere, predstavitve knjig, potopisna predavanja, strokovna predavanja, razstave, otroške in mladinske dejavnosti, dogodke v potujoči knjižnici, v krajevnih knjižnicah ter različne projekte in druge dogodke v sodelovanju in povezovanju z drugimi kulturnimi in vzgojno-izobraževalnimi institucijami na Goriškem. 

Za izvedbo se je potrebno predhodno dogovoriti s koordinatorico prireditev v Goriški knjižnici, ki spremlja dogodke in dejavnosti ter vodi terminsko evidenco. Organizacijo in koordinacijo dogodkov ter drugih dejavnosti v knjižnici ureja Tina Podgornik.

Avtor, ki želi svoje delo predstaviti v knjižnici, mora koordinatorici prireditev poslati pisno ponudbo (po e-pošti), na podlagi katere se dogovarja o terminu in možnostih za uvrstitev v redni program prireditev v knjižnici. Prednost imajo domači avtorji.

Koordinatorica lahko z vednostjo direktorja zavrne ponudbo, če za to obstajajo objektivni razlogi.

Če avtor ali predavatelj upravičeno ne more izpeljati že dogovorjene predstavitve, mora o tem obvestiti koordinatorico prireditev ali direktorja najmanj štirinajst dni pred določenim datumom.

Knjižnica pri organizaciji prireditve zagotovi prostor (večnamenska dvorana ali prostor pri klavirju), v dvorani je na razpolago tudi avdio in video oprema, in poskrbi za vabila. Vsebino vabil oblikujemo v soglasju z avtorjem, vabila razpošljemo po e-pošti, in obvestimo lokalne medije. Uporabnike obveščamo o dogodkih in dejavnostih preko spletne strani knjižnice, Facebook profila ter z obvestili v INFO kotičku, ki se nahaja ob vhodu v knjižnico.

Za morebitno spremljavo predstavitve (recitatorske, glasbene točke ...) mora poskrbeti avtor in o tem obvestili koordinatorico prireditev.


Razstave

Knjižnica nudi dva razstavna prostora v pritličju knjižnice: osrednji (večji) prostor je namenjen obsežnejšim razstavam, manjši prostor na oddelku za mladino pa manjšim razstavam. Razstave so navadno na ogled od 14 do 21 dni. Podirajo se na zadnji razstavni dan v času odprtosti knjižnice.

V knjižnici ne prirejamo otvoritev razstav razen v primerih, ko gre za razstave, ki jih pripravimo sami, in razstave, ki nastanejo v čezmejnem (mednarodnem) sodelovanju.

Ponudbe za razstave v knjižnici prejema koordinatorica prireditev po e-pošti. Razstava je v knjižnici potrjena z Vlogo za uporabo razstavnih prostorov Goriške knjižnice Franceta Bevka Nova Gorica, ki jo koordinatorica prireditev avtorjem posreduje po e-pošti.

Na podlagi Vprašalnika o razstavi lahko pripravimo tudi zgibanko o gostujoči razstavi. Avtorjem ga koordinatorica posreduje po e-pošti.

Dogodke in dejavnosti v knjižnici fotografiramo.

Podrobnosti o organizaciji in izvajanju prireditev v Goriški knjižnici ureja Pravilnik o prireditvah in drugih organiziranih dogodkih v Goriški knjižnici Franceta Bevka Nova Gorica.


Piši Tini

Če želite izraziti pobude, predloge, mnenja in izboljšave k programu prireditev Goriške knjižnice, nam lahko to pisno sporočite. Na vašo e-pošto bo odgovorila Tina Podgornik, koordinatorica prireditev, ki program tudi pripravlja in uresničuje skupaj s sodelavci.

Piši Tini na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., bolj podrobne informacije pa so na voljo na tej povezavi.

 

  Kontakt
Tina Podgornik
  05/ 330 91 11
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Koordinatorica prireditev je v knjižnici dosegljiva v torek, sredo in četrtek od 12. do 14. ure.