Velikost črk Kontrast

Organizacija dogodkov

Dvorana

V knjižnici organiziramo literarne večere, predstavitve knjig, potopisna predavanja, strokovna predavanja in razstave. Za izvedbo se je potrebno predhodno dogovoriti s koordinatorico prireditev v Goriški knjižnici, ki spremlja dogodke in dejavnosti ter vodi terminsko evidenco.

 

Prireditve

Prireditve navadno potekajo trikrat mesečno in sicer ob četrtkih ob 18. uri.

Avtor, ki želi svoje delo predstaviti v knjižnici, mora koordinatorici prireditev poslati pisno ponudbo, na podlagi katere se dogovarja o terminu in možnostih za uvrstitev v redni program prireditev v knjižnici. Prednost imajo domači avtorji.

Koordinatorica lahko z vednostjo direktorja zavrne ponudbo, če za to obstajajo objektivni razlogi.

Če avtor ali predavatelj upravičeno ne more izpeljati že dogovorjene predstavitve, mora o tem obvestiti koordinatorico prireditev ali direktorja najmanj štirinajst dni pred določenim datumom.

Knjižnica pri organizaciji prireditve zagotovi prostor (večnamenska dvorana ali prostor pri klavirju), v dvorani je na razpolago tudi avdio in video oprema, in poskrbi za vabila. Vsebino vabil oblikujemo v soglasju z avtorjem, vabila razpošljemo, tudi po e-pošti, in obvestimo lokalne medije. Uporabnike obveščamo o dogodkih in dejavnostih preko spletne strani knjižnice, Facebook profila, v prostorih knjižnice pa z obvestili na panojih in plazmi pri informacijskem pultu.

Za morebitno spremljavo predstavitve (recitatorske, glasbene točke ...) mora poskrbeti avtor in o tem obvestili koordinatorico prireditev.

Razstave

Knjižnica nudi dva razstavna prostora v pritličju knjižnice: osrednji (večji) prostor je namenjen obsežnejšim razstavam, manjši prostor na oddelku za mladino pa manjšim razstavam. Razstave so navadno na ogled od 14 do 21 dni. Podirajo se na zadnji razstavni dan v času odprtosti knjižnice.

V knjižnici ne prirejamo otvoritev razstav razen v primerih, ko gre za razstave, ki jih pripravimo sami, in razstave, ki nastanejo v čezmejnem (mednarodnem) sodelovanju.

Dogodke in dejavnosti v knjižnici fotografiramo.


Pravilnik o prireditvah in drugih organiziranih dogodkih v Goriški knjižnici Franceta Bevka Nova Gorica

 

  Kontakt
Tina Podgornik
  05/ 330 91 11
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Koordinatorica prireditev je v knjižnici dosegljiva v torek, sredo in četrtek od 12. do 14. ure.