Velikost črk Kontrast

Poletno branje v juliju

  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Poletje radi povezujemo z brezskrbnostjo in počitkom, pa tudi z branjem. Ker izbira ni vedno lahka, v knjižnici ponujamo nekaj izborov in predlogov dobrih knjig.

12je12Celoletna bralna akcija 12 mesecev = 12 priložnosti se nadaljuje v poletnih mesecih. V juliju ponujamo izbor literarnih del avtorjev in avtoric iz Azije, največje in najbolj poseljene celine na svetu, saj 5. julija obeležujemo svetovni dan prebivalstva. Če vas bo pritegnilo, se pridružite bralni akciji, ki je tudi nagradna. Več informacij je na voljo tukaj.

 

fountain pen gc3cc40345 640Na Oddelku za leposlovje vsak mesec izpostavimo slovenskega avtorja in njegova dela. V juliju je avtor v fokusu Tomaž Šalamun. Razstavljene knjige so na voljo za izposojo.

 

crossword g258004326 640Kak vroč poletni popoldan si lahko krajšate z reševanjem nagradne poletne križanke za odrasle, ki je posvečena kresnikovim nagrajencem. Do konca avgusta vabljeni k reševanju, križanko dobite na leposlovnem oddelku. Pa srečno pri žrebu!

 

Primorci beremoProjekt Primorci beremo že sedemnajsto sezono ponuja v branje kakovostna dela slovenskih avtorjev. Na letošnjem seznamu je 77 proznih del in 13 pesniških zbirk. Številni naslovi so hkrati na voljo kot e-knjiga ali kot zvočna e-knjiga, kar je v zgibanki posebej označeno. Knjige, ki so označene z letošnjo nalepko, najdete na Oddelku za leposlovje. Več informacij o PB je na voljo tukaj. Vse knjige s seznama so predstavljene v brošuri, ki je na voljo tukaj.
In še namig: e-knjige so dostopne tudi na dopustu.

           Sicer pa seveda vabljeni v knjižnico, da sami izberete knjige, ki vas kličejo. Če ne morete ponje v času odprtosti, si jih lahko naročite v paketnik in jih prevzamete, ko imate čas. Zunanji knjigomat za vračanje omogoča vračanje gradiva tudi v času zaprtosti knjižnice.

 

Želimo vam lepo poletje!

 

Foto: Pixabay (križanka, pero) in arhiv knjižnice.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina