Velikost črk Kontrast

Teden splošnih knjižnic, program

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V knjižnici med 15. in 20. novembrom 2021 pripravljamo različne dejavnosti, s katerimi bomo letos obeležili dan splošnih knjižnic, 20. november. Objavljamo program, priročno pa je dostopen tudi tukaj (pdf).

16. november 2021

Otroška ustvarjalna delavnica
ob 17. uri pri klavirju
Potrebna je predhodna prijava na otroškem oddelku oz. na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Več o dogodku na tej povezavi.

Otroci, prisluhnite pravljici!
ob 20. uri na Facebook strani Goriške knjižnice
Zgodbico O volku, ki je iskal pravljico avtorice Mojiceje Podgoršek bere igralka SNG Nova Gorica Ana Facchini.

Logo SNG Lezec Moder

 

 

18. november 2021

Odrasli, prisluhnite pravljici!
ob 20. uri na Facebook strani Goriške knjižnice
Humoresko slovenskega pisatelja Josipa Jurčiča Kozlovska sodba v Višnji Gori bere igralec SNG Nova Gorica Radoš Bolčina.

Od 15. do 20. novembra 2021

Podarjamo odpisane knjige in revije
Ker želimo, da skupaj z našo knjižnico praznujete tudi vi, boste lahko v tem tednu brezplačno izbrali odpisane revije in knjige.

Izpostavljamo in priporočamo v branje
Vabimo k ogledu, izposoji in branju knjig o knjižnicah, knjigah in branju. Na vsakem oddelku poiščite izbor. Kaj pa, če bi poskusili brati z ušesi? Poznate zvočne knjige? Čakajo v prvem nadstropju.

Moja knjižna polica & Bralci priporočate
Zaposleni in obiskovalci bodo knjige, ki so jim bile všeč in bi jih v branje priporočili tudi drugim, dali na prav posebno polico. Knjige so izpostavljene zato, da si jih ogledate, najdete bralni navdih, si jih izposodite in uživate v branju. Katero bi pa vi, bralci, priporočali? Izpolnite obrazec in nam pomagajte širiti dobro branje. Naj priporočila krožijo med nami!

Zakaj je branje v tujih jezikih koristno?
Odgovor na to vprašanje se skriva na Oddelku za leposlovje. Pridite in pobrskajte med številnimi razstavljenimi knjigami v tujih jezikih.

Radovedna knjižničarka
Vabimo vas, da na naši Facebook strani prisluhnete kratkim posnetkom z odgovori na zanimiva vprašanja, ki jih radovedna knjižničarka postavlja obiskovalcem knjižnice. Od ponedeljka do petka, eno vprašanje na dan. O branju z ušesi, zvočnih knjigah in še čem …

Skriti nasmehi
Vzemite sporočilce in si polepšajte dan.
Ustavite se in preberite katero od pesmi o branju, ki vas čakajo po različnih kotičkih knjižnice.

November 2021

Ugankarski izziv
Za odrasle nagradna jesenska križanka o spletnem portalu, na katerem so zbrani kakovostni namigi za dobro branje, za otroke uganka o koroški pripovedki Mojci Pokrajculji, za mlade uganka o fantazijski pripovedi Harry Potter - vabljeni k reševanju.

Krajevne knjižnice za mlade: Svetuj in se za nagrado poteguj!
Na listek zapiši naslov super knjige, ki si jo nazadnje prebral, in jo tako predlagaj v branje tudi svojim vrstnikom. Konec meseca bomo izžrebali enega od predlogov in mogoče boš ti srečnež, ki bo prejel lepo nagrado.

OBVESTILO
Pri organizaciji in izvedbi dogodkov bomo spremljali pogoje PCT ter upoštevali priporočila za preprečevanje širjenja bolezni covid-19.

 

 

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina