Velikost črk Kontrast

10. april je Dan za spremembe

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Na vhodu v knjižnico je postavljena kartonasta hišica. Je del projekta, ki ga izvaja Dom na Krasu v sodelovanju s Slovensko Filantropijo, Mladinskim centrom Nova Gorica, Osnovno šolo Frana Erjavca Nova Gorica, Osnovno šolo Milojke Štrukelj, Goriško knjižnico Franceta Bevka in  ŠENT-om – Dnevnim centrom za uporabnike prepovedanih drog Nova Gorica.

V kartonskih hiškah zbiramo prispevke na temo PREMAGAJMO OSAMLJENOST, ki je bila lokalno nadgrajena v »Z branjem premagajmo osamljenost.« Lahko so v obliki verzov, kolumn, poezij, aforizmov, osebnih zgodb, ilustracij, slik, fotografij, besedil. Prispevki naj bodo na formatu A4, listi naj ne bodo prepognjeni, drugih omejitev ni.

Izdelke in prispevke zbiramo do 9. aprila na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. s pripisom Dan za spremembe in v rumenih kartonskih hišicah.

Na ta dan pa bomo dogodek obeležili s postavljeno instalacijo - leseno hiško in obešenimi članki že izdanih časopisov, ter svežim izvodom »Izhod v skupnost« na ploščadi Silvana Furlana med občinsko stavbo ter Goriško knjižnico Franceta Bevka.

Prejeti prispevki bodo objavljeni v posebni izdaji časopisa z naslovom »Spremembe«, ki bo izšel konec aprila.

Vabljeni, da se nam pridružite pri soustvarjanju izdelkov in člankov, ki bodo pripomogli k ozaveščanju te tematike, ki se še posebno v teh časih dotakne vsakega izmed nas.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina