Velikost črk Kontrast

Teden splošnih knjižnic - od 16. do 20. nov. 2020

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: vse enote

V tednu splošnih knjižnic z novimi pristopi do uporabnikov in digitalnimi storitvami - Knjižnice nudijo tudi v času epidemije številna gradiva in vsebine, ki omogočajo uporabnikom podporo pri izobraževalnih procesih na daljavo ter ustvarjanju in bogatenju duha.

Dneve od 16. do 20. novembra zaznamuje teden splošnih knjižnic, v katerem se knjižnice po vsej Sloveniji najprej spomnimo na državljane. Letošnje leto je gotovo drugačno za vse. Tudi knjižnice se prilagajamo novim razmeram in skušamo ohranjati ali uvajati nove storitve, ki so – kljub oviram, ki jih ustvarja epidemija, še vedno dostopne.

Živimo in delamo v času, ko je zaupanje najpomembnejša vrednota, ki pomirja in obenem odpira možnosti za prihodnost. Porast uporabe digitalnih knjižničnih storitev, ki jih imajo uporabniki tudi sicer na voljo, kaže na posebnost časa, v katerem živimo. Knjiga v fizični in e-obliki še vedno ostaja nepogrešljivo sredstvo za krepitev duha in najpomembnejši člen v izobraževalnem procesu.

V tednu splošnih knjižnic vse knjižnice po Sloveniji državljanom sporočamo, da kljub razmeram še vedno opravljamo povezovalno vlogo v družbi.

V časih pomanjkanja komunikacije, zaprtja šol, vrtcev ter kulturnih, športnih in družabnih organizacij se še bolj zavedamo svojega poslanstva in utiramo drugačne poti do svojih uporabnikov. Povezovanje je naš osnovni motiv letošnjega Tedna knjižnic in pomeni povezovanje z uporabniki, povezovanje z lokalno skupnostjo, povezovanje med knjižnicami z namenom ohranjanja ravni dostopnosti do izobraževalnih, kulturnih, ustvarjalnih vsebin, s katerim krepimo duha v družbi.« (Vir: Vesna Horžen, predsednica Združenja slovenskih splošnih knjižnic).

Goriška knjižnica ostaja z vami tudi v teh težkih in negotovih časih. V tednu splošnih knjižnic smo za vas pripravili nekaj video utrinkov o delovanju knjižnice v času epidemije.

Sporočamo vam – še naprej smo optimistični in povezujemo! Ostanimo v stiku, predvsem pa zdravi!

Spremljate nas na naši spletni strani ter na knjižničnem FB profilu.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina