Velikost črk Kontrast

Nova bralna nagradna igra 3x3

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: vse enote

Tako, prvi 3x3 je mimo, nagrajenci so obveščeni, mi pa nadaljujemo. Trije citati, tri knjige, trije nagrajenci!
Ste za? Začnimo!

Mi vam ponudimo tri citate iz treh različnih knjig s povezavo na predstavitev knjige na portalu Dobreknjige.si. Vi izmed treh ponujenih knjig izberete tisto, ki je najbližja vašemu bralnemu okusu. Med branjem knjige prežite na naše citate. Ko odkrijete, na kateri strani so izbrani stavki (ali verzi), nam to sporočite na naš e-naslov (pravila in navodila so zapisana na koncu tega prispevka). Med tistimi, ki nam boste poslali pravilne odgovore, bomo izžrebali tri srečneže, ki bodo dobili darilce naše knjižnice.

Chanel Cleeton: Naslednje leto v Havani
Predstavitev na portalu Dobreknjige.si.

“Američani doma pridigajo svobodo, enakost in demokracijo, drugod po svetu pa se obnašajo kot tirani.”
“Najbrž bolj pogrešam idejo mame – odnos med nama, kakršen bi moral biti po družbenih merilih – kot pa resnično mamo. Nikoli je nisem dovolj poznala, da bi jo pogrešala.”
“Včasih je najhrabrejša stvar, za katero se lahko odločiš, to, da odideš, ko ni več pametno ostati.”

Igiaba Scego: Moj dom je tam, kjer sem
Predstavitev na portalu Dobreknjige.si.

“Če se približate Somalki ali Somalcu, boste izvabili tole: zgodbe. Zgodbe. Zgodbe za dan in zgodbe za noč. Zgodbe za bdenje, za spanec in zgodbe za … sanje.”
“Med selitvami se rado zgodi, da izgubimo kakšen del nas samih.”
“Človek je živ vsakič, ko se ga nekdo spominja.”

Carmern l. Oven: Tihotapci miru
Predstavitev na portalu Dobreknjige.si.

"Mir in sreča prihajata tiho, le zlo in vojne so glasne. Z ljudmi je podobno. Ob glasnih bodi previden, ob tihih radoveden."
"Svetloba je neminljiva, če si dovoliš."
"Mir gre povsod s tabo, bežanje še bolj."

Vaše rešitve pričakujemo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., v zadevo vpišite: nagradna igra 3x3. Zapišite naslov izbrane knjige, rešitve, svoje ime in priimek ter št. izkaznice, če ste član knjižnice.
Sodelujejo lahko tudi nečlani knjižnice. S sodelovanjem v igri se strinjate, da vaše ime objavimo na Facebook strani Goriške knjižnice, če boste izžrebani.
Odgovore sprejemamo do 11. junija 2020.
Izžrebali bomo tri sodelujoče, ki bodo pravilno odgovorili. Izžrebane bomo o tem obvestili po e-pošti na naslov, s katerega smo prejeli rešitve.
Nagrado boste lahko prevzeli v knjižnici ali pa vam jo bomo poslali po pošti na dom, če boste tako želeli (v tem primeru nam boste zaupali še naslov za pošiljanje).

Foto naslovnic: Dobreknjige.si

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina