Velikost črk Kontrast

Obvestilo o postopnem odprtju

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Od ponedeljka, 4. maja 2020, bomo začeli s postopnim sproščanjem izposoje in vračanja gradiva. Zaenkrat bo delno odprta le osrednja enota v Novi Gorici. Zaprte ostajajo krajevne knjižnice in bibliobus.

V ponedeljek, 4. maja, bo tako omogočeno vračanje gradiva v zato pripravljene zaboje na vhodu. Knjižnica bo za vračanje in prevzem gradiva dostopna od ponedeljka do petka od 10. do 17. ure.

Prosimo vas, da ste potrpežljivi in pripravljeni na daljše čakalne vrste.

 

IZPOSOJA

Izposojali bomo samo gradivo, ki ga boste predhodno naročili. Gradivo lahko naročite preko e-pošte na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 05 / 330 91 00 od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro.

Za naročilo potrebujemo številko izkaznice, ime in priimek in telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Navedite točne podatke o gradivu, ki ga želite naročiti. Če želite, da za vas opravimo poizvedbo, natančno opišite temo in navedite stopnjo zahtevnosti gradiva: osnovna šola (razred), srednja šola, literatura za odrasle, študij. Naročilo je omejeno na 5 enot gradiva.

Ko bo gradivo pripravljeno, vas bomo o tem obvestili in šele takrat ga boste lahko prevzeli. Prevzamete ga lahko od ponedeljka do petka od 10. do 17. ure s člansko izkaznico.

Neprevzeto gradivo zaračunamo po ceniku.

Ranljivim skupinam še vedno omogočamo storitev Knjiga na dom.

 

VRAČANJE GRADIVA

Gradivo boste lahko vrnili v za to pripravljene zaboje od ponedeljka do petka od 10. do 17. ure.

Zaboje bomo po priporočilih NIJZ skladiščili 7 dni, šele nato bomo gradivo razdolžili z vaše članske izkaznice. Prosimo vas, da po osmih dneh v storitvi Moja knjižnica preverite stanje na svojem knjižničnem računu.

Prosimo tudi, da z vračilom ne hitite, saj bo vračilo brez zamudnine omogočeno do 30. maja 2020.

Zaenkrat v vračilo ne sprejemamo gradiva iz drugih enot (potujoča in krajevne knjižnice) in medknjižnično izposojenega gradiva.

 

ZAMUDNINA

Za čas od 13. marca 2020 do 30. maja 2020 ne bomo zaračunavali zamudnine.

 

ČLANI KNJIŽNICE S STALNIM PREBIVALIŠČEM V TUJINI

Člani s stalnim prebivališčem v tujini boste gradivo lahko vrnili, ko bodo meje ponovno odprte. Do takrat zamudnine ne bomo zaračunavali.

 

PLAČEVANJE MOREBITNIH TERJATEV

Trenutno plačevanje morebitnih terjatev v knjižnici še ni možno. Poravnate jih lahko preko spleta.

 

Gotovo imate še kakšno vprašanje

Pripravljamo tudi dodatna pojasnila in navodila, ki jih bomo objavili v prihodnjih dneh.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina