Velikost črk Kontrast

Program Tedna splošnih knjižnic

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Slovenske splošne knjižnice svoj dan praznujemo vsako leto 20. novembra, dogodki pa se že nekaj let vrstijo kar cel teden. In letos ni nič drugače. Dogodki bodo potekali v tednu od 18. do 22. novembra 2019 v knjižnici. Vabljeni v našo družbo.


ponedeljek, 18. november 2019 — Zelena knjižnica ali Eko dan

V osrednjem razstavnem prostoru smo pripravili prav poseben kotiček – Zeleno knjižnico. V njej najdete knjige, revije, časnike, ki govorijo o naravi; bodisi je to roman o živalih, priročnik za vrtnarjenje ali knjiga o okoljski problematiki. Če bi raje pogledali dokumentarni film, bo na voljo tudi izbor DVD-jev. Da bodo police zaživele v zeleni barvi in zelenju, nam bo na pomoč priskočila Vrtnarija Koršič. Zeleno knjižnico smo prostorsko ločili z lepenko, ki jo bodo na ta dan v dopoldanskem času poslikali dijaki Umetniške gimnazije likovne smeri Nova Gorica pod vodstvom Bogdana Vrčona.

torek, 19. november 2019, ob 18. uri pri klavirju  — Rastemo s Primorci beremo

Na zaključni prireditvi bralne sezone Primorci beremo bomo gostili pisatelja Marka Sosiča. Z njim se bo pogovarjal Jani Kuštrin. Večer bomo za konec popestrili s toplim kostanjem in dišečim kuhanim vinom.
Več o dogodku: tukaj.

sreda, 20. november 2019 — Dan slovenskih splošnih knjižnic: dan brezplačnega vpisa

20. novembra praznujemo vse slovenske splošne knjižnice. Na ta dan vam zato poklanjamo brezplačni vpis, jabolka s sporočilom in do pet odpisanih knjig.

četrtek, 21. november 2019

Ob 11. uri v dvorani: Pravica vedeti - Mladi sprašujejo, župan odgovarja

V knjižnici se zavedamo, da so podnebne spremembe velik problem današnjega časa, ter si želimo, da bi živeli v čisti in ekološko osveščeni občini. Zato bomo v Goriški "zeleni" knjižnici gostili župana Mestne občine Nova Gorica dr. Klemna Miklaviča, ki bo mladim odgovarjal na vprašanja o ekološki problematiki v našem okolju in jim predstavil, kako se občina spopada z njimi. Dogodek je odprtega tipa. Vabljeni, da prisluhnete mladim in županu pri pogovoru.

Ob 16. uri v Mojstrovalnici: Borov gozdiček v malem: ustvarjalna delavnica s 3-D svinčniki

Tokrat bomo v Mojstrovalnici s 3-D svinčniki ustvarili priljubljeno sprehajališče in igrišče za knjižnico -  Borov gozdiček. Ustvarjali bomo z materialom PLA (polilaktična kislina), ki je narejen na osnovi obnovljivih virov, kot sta koruzni škrob in sladkorni trs, je razgradljiv in se ga lahko tudi reciklira.
Prijave na delavnico sprejemamo na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 05 33 09 131 (ko je Mojstrovalnica odprta; ponedeljek, sreda in petek, od 12. do 16. ure). 

petek, 22. november 2019  

Na zadnji dan praznovanja boste v Zeleni knjižnici lahko izbirali med nekaj posebnimi odpisanimi knjigami, ki niso našle prostora na naših policah, a imajo gotovo zanimivo vsebino za izbrane okuse. Čeprav se Teden splošnih knjižnic zaključuje, vam bo Zelena knjižnica v osrednjem razstavnem prostoru zatočišče nudila do 30. novembra 2019.

 

Teden splošnih knjižnic poteka v sodelovanju z:

TSK2019 logo

 

 

 

 

 

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

 

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina