Velikost črk Kontrast

Prvi Climathon za Knjižnico semen

  • Začetek dogodka: petek, 26 oktober 2018
  • Konec dogodka: sobota, 27 oktober 2018
  • Ura dogodka: 24 ur
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V petek, 26. oktobra 2018, bo v knjižnici organiziran prvi Climathon. To je globalni dogodek, na katerem udeleženci skupaj razvijajo rešitve za izzive, s katerimi se soočajo sodobna mesta zaradi podnebnih sprememb. Climathon pomeni 24 ur intenzivnega premisleka in neprekinjenega timskega dela.

Izziv, ki ga bomo na tej delavnici (hackathonu) reševali, bo prva slovenska javno dostopna Knjižnica semen, ki bo postavljena v Goriški knjižnici.

Na dogodek vabimo sodelujoče - podejtnike, študente, strokovnjake iz primernega področja, razvijalce ali oblikovalce politike. Na dogodku bodo sodelujoči deležni govorov, delavnic, joge, mreženja, domače lokalne hrane, podpore mentorjev in mentorjev pri razvoju idej in še mariskaj drugega. Zmagovalna ekipa bo prejela super nagrado.

Prijavite se lahko tukaj - do zasedbe prostih mest (na dogodku morate ostati 24-ur, znanje angleščine je pogoj za udeležbo).

Več o Climathonu v Novi Gorici je zapisano na povezavi tukaj.

V okviru prihajajoče Knjižnice semen smo že izvedli dva odmevna dogodka in sicer premiero filma Seme: Zamolčana zgodba in pogovor s Pavlom Medveščkom – Klančarjem o staroverskih Varuhih semen.

Za globalni projekt Climathon dogodek organizira neformalna Iniciativa Podružnica skupaj z Goriško knjižnico Franceta Bevka.

Dogodek so podprli tudi Mestna občina Nova Gorica, Fundacija BiT Planota in Društvo za permakulturo Slovenije. Climathon je globalni projekt Climate-KIC-a.

Vabljeni! 
 
logo Climathon     logo podruznicalogo Climate KIC EU 2

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina