Velikost črk Kontrast

Premiera filma Seme: zamolčana zgodba

  • Začetek dogodka: sreda, 14 marec 2018
  • Konec dogodka: sreda, 14 marec 2018
  • Ura dogodka: 16:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V sredo, 14. marca 2018, ob 16. uri vabljeni na ogled dokumentarnega filma Seme: Zamolčana zgodba (Seed: The Untold Story), ki bo v knjižnici predvajan premierno v Sloveniji. Projekciji filma bo sledila izmenjava domačih in avtohotonih semen in krajša razprava o GSO z magistrom ekologije in biodiverzitete Nejcom Subanom. Napotki za izmenjavo semen so zapisani tukaj.

Film je v angleščini s slovenskimi podnapisi. Vstop je prost.

Dogodek organizira Iniciativa Podružnica v sodelovanju z Goriško knjižnico.

Vabljeni.

O filmu

Le malo stvari na Zemlji je tako čudežnih in življenjsko pomembnih, kot so semena – dragocena in čaščena že od samih začetkov človeštva. Film SEME: Zamolčana zgodba prikazuje predane varuhe semen in ostaline prvobitnih ljudstev, ki varujejo našo 12.000 let staro zapuščino, od katere je v zadnjem stoletju izginilo že 94% rastlinskih sort. V času, ko biotehnološke korporacije nadzirajo večino naših semen, kmetje, znanstveniki, odvetniki in staroselski varuhi semen nadaljujejo boj Davida proti Goljatu, da bi zaščitili prihodnost naše hrane. V tej zgodbi o mukah in hrabrosti, junaki upora ponovno obujajo izgubljeno vez z našim najbolj čaščenim virom ter oživljajo tisočletja staro izročilo o semenih.

V filmu Seme: Zamolčana zgodba sodelujejo: Vandana Shiva, Dr. Jane Goodall, Andrew Kimbrell, Winona LaDuke in Raj Patel. Film je delo producentov: Marise Tomei, Marca Turtletauba (Little Miss Sunshine), in Phila Fairclougha (Grizzly Man, Cave of Forgotten Dreams).

Povezava na uradno spletno stran filma.
Predstavitveni film (trailer) si lahko ogledate na tej povezavi.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina