Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Bojana Grobovška

  • Začetek dogodka: četrtek, 29 november 2018
  • Konec dogodka: četrtek, 29 november 2018
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 29. novembra 2018, ob 18. uri vabimo na predstavitev knjige Bojana Grobovška Trst, Ljubljana, Dunaj in širni svet : reminiscence in razmišljanja.

Knjigo, izšla je pri založbi Totaliteta, bo predstavil avtor v pogovoru z dr. Brankom Marušičem.

Dogodek bo pri klavirju. Prijazno vabljeni!

Knjiga v katalogu Goriške knjižnice. 

Mag. Bojan Grobovšek, diplomat in publicist, je odraščal v Trstu in v Gradcu, maturiral je na klasični gimnaziji v Ljubljani. Po izobrazbi je sociolog, iz mednarodnih odnosov je magistriral v Bologni na ameriški The Johns Hopkins University. V letih 1987—1991 je bil dopisnik Dela in RTV Ljubljana iz Dunaja, januarja 1992 je vstopil v slovensko diplomacijo ter bil prvi odpravnik poslov na slovenskem veleposlaništvu na Dunaju, kasneje je bil slovenski veleposlanik na Poljskem, v Argentini in v Švici. Je avtor številnih knjig, tudi uspešnice Zakaj Slovenija ni Švica. Je predsednik Slovenskega društva za mednarodne odnose (SDMO) in aktiven član slovenske sekcije PEN.

Založnik o knjigi:
V najnovejši knjigi Trst, Ljubljana, Dunaj in širni svet je Bojan Grobovšek v eruditskem slogu povzel svoje razgibano življenje in skozi osebno perspektivo popisal mehanizme geopolitike, ki so vplivali na razvoj slovenske državnosti.
Njegove reminiscence zaznamujejo srečanja s številnimi zgodovinskimi osebnostmi: od tržaškega agenta kominterne Vidalija do disidenta Djilasa in lovca na naciste Simona Wiesenthala ter prvoosebne izkušnje z akterji preteklega in sedanjega slovenskega političnega življenja in diplomatskega parketa. (Vir: Knjigarna Bukla)

 

 

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina