Velikost črk Kontrast

Predstavitev priročnika Materinska šola malo drugače

  • Začetek dogodka: četrtek, 18 oktober 2018
  • Konec dogodka: četrtek, 18 oktober 2018
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 18. oktobra 2018, ob 18. uri vabljeni na predstavitev priročnika dr. Barbare Kerkoč-Rudolf Materinska šola malo drugače ali Kaj morate vedeti o sebi in svojem materinskem poslanstvu. Avtorica ga bo predstavila s književnico in urednico Ines Cergol.

Priročnik je nastal na podlagi njenih dolgoletnih izkušenj pri opravljanju svojega dela; spremljanju nosečnic, porodov, svetovanju mladim mamicam in tudi pri reševanju zdravstvenih ter drugih težav pacientk, ki se srečajo z materinstvom.

Predstavitev bo pri klavirju. Prijazno vabljeni!

Knjiga v katalogu Goriška knjižnice.

»Zdaj se že 25 let prav vsak dan pogovarjam z nosečnicami – bodočimi mamicami. Kar ne morem verjeti, da v današnjem informacijskem svetu, kjer vse piše na internetu, kjer je možnost obiskovanja materinskih šol, ipd., še vedno hodijo okrog polne strahu in negotovosti. Strah jih je, da bo z otrokom kaj narobe, strah jih je bolečin ob porodu, strah, da ne bodo znale z otrokom, in lahko bi naštevala v nedogled. Dan za dnem jih opazujem, kako z negotovostjo, s strahom pa tudi nezaupanjem stopajo v porodno sobo, čeprav vsi vemo, da ženske uspešno rojevajo že tisočletja. Dokaz za to sem tudi jaz, ki to pišem, in vi, ki to berete. Ne bojte se! Strah vas zakrči, vam odvzame kreativnost in veselje do življenja.« (Vir: Barbara Kerkoč-Rudolf, predgovor priročnika).

Barbara Kerkoč-Rudolf, dr. med. spec. gin-por, je doma iz Ajdovščine in je že 27 let zaposlena v šempetrski bolnišnici »Dr. Franca Derganca« kot ginekologinja-porodničarka. Nekaj let je bila tudi vodja porodniškega oddelka. Zdravniška zbornica Slovenije ji je podelila Priznanje za kakovost v zdravstvu 2009 za področje perinatologije. Leta 2014 je sodelovala pri obnovitvi UNICEF-ove licence »Novorojencu prijazna porodnišnica«.

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina