Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Tok božanske ljubezni

  • Začetek dogodka: četrtek, 27 september 2018
  • Konec dogodka: četrtek, 27 september 2018
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Vabljeni na predstavitev knjige Tok božanske ljubezni, katere avtor je Sathya Sai Baba. Knjigo bodo v četrtek, 27. septembra 2018, ob 18. uri predstavili Mark Tim Atlanty, predsednik Društva za razvoj človeških vrednot, Severin Trifunovič, glavni urednik založbe Društva za razvoj človeških vrednot, ter Emilija Kercan, urednica in povezovalka programa.

Srečanje bo v dvorani knjižnice. Prijazno vabljeni!

Foto: Pixabay

Društvo za razvoj človeških vrednot je letos v svoji založbi objavilo prevod knjige Tok božanske ljubezni (izvirnik: Prema Vahini), ki jo je leta 1958 spisal indijski učitelj, humanist in filantrop Sathya Sai Baba. Gre za prvo izmed 15 knjig iz njegove zbirke esejev (vahini), ki je po mnenju mnogih najpomembnejša zbirka duhovnega znanja 20. stoletja.

V svoji knjigi Sathya Sai Baba spodbuja, da svoje vsakodnevne navade prilagodimo višjim vrednotam, ter vpeljemo v svoj vsakdan prakse razsvetljenih ljudi. Ljubezen (prema) je poudarjena kot vodilna vrednota človeškega življenja in je vsekakor več kot sleherno čustvo.

»Morda vam z dvajsetimi udarci kladiva ne uspe razklati kamna, a enaindvajseti ga utegne razklati. Ali to pomeni, da je bilo dvajset udarcev zaman? Ne. Vsak udarec je nekoliko prispeval h končnemu uspehu; končni rezultat je skupek učinkov vseh enaindvajsetih udarcev.« (odlomek iz knjige Tok božanske ljubezni)

Društvo za razvoj človeških vrednot deluje že več kot 15 let. Sedež društva je v Ljubljani, kjer tudi organizirajo kulturna in duhovna srečanja. Poslanstvo društva je skrb za vseživljenjsko izobraževanje ter za duhovni in osebnostni razvoj posameznika. Do sedaj so objavili že 14 knjig (prevodov) do konca leta 2018 bodo izdali še dva.

 

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina