Velikost črk Kontrast

Predstavitev biografije Milene Zupančič

  • Začetek dogodka: četrtek, 13 september 2018
  • Konec dogodka: četrtek, 13 september 2018
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 13. septembra 2018, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjige Tadeja Goloba: Kot bi Luna padla na Zemljo: biografija Milene Zupančič. Knjiga je v letošnjem letu izšla pri založbi Beletrina. Predstavila jo bosta avtor Tadej Golob ter igralka Milena Zupančič, pogovor bo vodila Jedert Jež Furlan.

Predstavitev bo pri klavirju. Prijazno vabljeni!

 

S knjigami je podobno kot z obiski – nekatere so še posebej dolgo pričakovane. Ko pridejo, je kot bi Luna padla na Zemljo. Ena takšnih je tudi biografija ene največjih slovenskih igralk 20. stoletja, Milene Zupančič. Skupaj s priznanim pisateljem Tadejem Golobom sta ustvarila neizmerno dragoceno besedilo, v katerem skozi igralkino življenjsko pripoved (po)doživimo našo polpreteklo zgodovino ter premislimo številne velike sodobne dileme. Tenkočutno, duhovito in premišljeno poročilo o življenju, nad katerim je »Bog ornk roko držal«. Vir: Beletrina, spletna stran

"V resnici je pa tako: igralstvo se začne, ko je študija konec. Pravo delo se začne šele, ko končaš Akademijo, in šele takrat se pokaže, kakšen je tvoj domet. Hudič tega poklica pa je ta, da te, tudi če si najboljši, čaka ogromno hudih trenutkov. Če si pa povprečen, da ne rečem podpovprečen, je pa pred teboj tako hudo življenje, da bi človek najraje rekel vsakomur, ki se tega loti: »Samo beži stran!« " (Odlomek iz knjige)

Dogodek je uvrščen v sklop prireditev ob občinskem prazniku MONG 2018. 

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina