Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Gorica je naša

  • Začetek dogodka: četrtek, 06 september 2018
  • Konec dogodka: četrtek, 06 september 2018
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 6. septembra 2018, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjige Primoža Sturmana Gorica je naša. Z avtorjem se bo o knjigi pogovarjal Nejc Rožman Ivančič, zbrane bo v imenu Založbe Litera, Maribor, pozdravil njen urednik Orlando Uršič.

Avtorjev literarni prvenec obsega 11 krajših zgodb, ki so pred kratkim izšle pri mariborski založbi Litera.

Predstavitev bo v atriju knjižnice. V primeru slabega vremena bo prireditev pri klavirju.

Dogodek je uvrščen v sklop prireditev ob občinskem prazniku MONG 2018.

Prijazno vabljeni!

»Gorica je naša, literarni prvenec Primoža Sturmana, je intrigantno čtivo. Zanesljivo pa ne le za ljudi, ki smo tako ali drugače povezani z Mediteranom, Trstom in Italijo, saj ne gre za lokalne vinjete. Sturman se je že v prvencu pokazal in izkazal kot vešč opazovalec, spreten narativec in pisec, ki ob občutljivih temah zna držati distanco, da ga ne odnese v navijaštvo in patetiko, kar je ob zgodbah na vročih mejah vedno najtežje opravilo.« (Jurij Hudolin: Fizična in mentalna dezintegracija, iz spremne besede, str. 111)

Primož Sturman (Trst, 1980) je diplomirani zgodovinar, po poklicu pedagog, poleg tega tudi kulturni novinar. Poučuje slovenščino in zgodovino na slovenskih srednjih šolah v Italiji, zapise o književnosti pa objavlja na straneh Primorskega dnevnika in valovih Radia Trst A. Njegove eseje, poezijo, prozo in prevode najdemo v Literaturi, Sodobnosti, Apokalipsi, Poetikonu, Provinci, Zvonu, Mladiki, pa tudi v nekaterih italijanskih literarnih revijah (Almanacco del Ramo d’Oro, Aeolo). Zanimajo ga medkulturne teme in vprašanje meje. Živi v kraju Brje pri Koprivi na Krasu. Vir: LUD Literatura

Predstavitev na spletnem portalu Dobreknjige.si

Preverite dostopnost knjige v katalogu Goriške knjižnice.

 

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina