Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige z Darinko Kozinc

  • Začetek dogodka: četrtek, 11 januar 2024
  • Konec dogodka: četrtek, 11 januar 2024
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 11. januarja 2024, ob 18. uri lepo vabljeni na predstavitev knjige Školjkine solze: v ogrlico nanizane zgodbe in pogovor z avtorico Darinko Kozinc. Pogovor bo vodila dr. Megi Rožič, za glasbeni vložek bo za klavirjem poskrbel tenorist Domen Kozinc, v pogovoru bo sodelovala tudi Neva Leban, vnukinja aleksandrinke iz Prvačine.

V Goriški knjižnici tudi v letu 2024 nadaljujemo z Domoznanskimi večeri. Na prvem v novem letu nas bo obiskala mag. Darinka Kozinc in predstavila svojo zbirko kratkih zgodb z naslovom Školjkine solze: v ogrlico nanizane zgodbe. Knjiga je izšla pri Založništvu Jutro v letu 2023.

O knjigi
»Pisateljica nam preko niza dvajsetih kratkih zgodb, raznolikih kot so raznoliki biseri, daje vedeti, da je poznavanje in sprejemanje preteklosti ključna prvina, ki jo velja analizirati, sprejeti in se z njo sprijazniti, četudi je boleča, odpira nove rane in nasprotja.
Samo na ta način lahko bolje in bolj zavestno živimo sedanjost, ne da bi ob tem ponavljali stare napake in načine delovanja.
Vezna nit vseh zgodb so misli o biserih, školjkinih solzah – draguljih, ki nastajajo predvsem v bolečini.« (Vir besedila: dr. Megi Rožič, na platnici knjige)

O avtorici
Mag. Darinka Kozinc je svoje prve pesmi objavila že kot osnovnošolka, kot dijakinja in študentka je pisala kratko prozo in pesmi za različne mladinske revije. Je prejemnica več literarnih nagrad, tudi mednarodnih, MONG ji je leta 2017 podelila Bevkovo nagrado, v letu 2022 pa je prejela nagrado mira.
Je članica PEN ter avtorica večjega števila otroških knjig, dveh pesniških zbirk, šestih zbirk kratkih zgodb, dveh romanov ter ene strokovne knjige. Več del je že prevedenih v angleški, češki, italijanski in srbski jezik, najbolj ponosna pa je na prevod aleksandrink v arabski jezik.
Živi ter dela v Solkanu in je predsednica Društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink in Goriškega literarnega kluba GOvoRICA. (Vir besedila: spletna stran knjigarne Buča.)

Dogodek bo pri klavirju. Prijazno vabljeni!

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina