Velikost črk Kontrast

Pogovorni večer: Marija Mercina na poteh z besedo

  • Začetek dogodka: četrtek, 16 november 2023
  • Konec dogodka: četrtek, 16 november 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 16. novembra 2023, ob 18. uri lepo vabljeni na pogovorni večer Marija Mercina na poteh z besedo - Od poučevanja k učenju in raziskovanju, od Imen do Ženskih jader. O njenem pisateljskem, pedagoškem in raziskovalnem delu se bosta pogovarjala z dr. Zoltanom Janom, prijateljem in poznavalcem.

Pri oblikovanju dogodka sodelujejo vokalno instrumentalna skupina Sanje s kitaro, pod mentorstvom Eve Slokar, prof. Andrejka Markočič Šušmelj, Hela Beltram, dijakinja Gimnazije Nova Gorica, smer gledališče in film, ter Eva Marušič s pesmijo Pastirče malo.

Iz knjige Imena:
»Nikoli ne moreš vnaprej vedeti, koga boš s pisanjem priklical. Tako kot se v sanjah proti gladini dvigujejo potopljena mesta, med nastajanjem izmišljenega sveta oživi marsikaj, kar bi sicer spalo in odmrlo. Ljudje, ki jih vsak dan srečuješ, in stvari, ki se jih dotikaš, zaživijo drugače.« (Vir: Šumljak na platnici knjige Imena)
»Ta literatura je podobna tipanju sveta in življenja z izredno občutljivimi in mehkimi blazinicami na koncu prstov; senzorji so tu povsem odprti, a zato boječi in občutljivi kot polžji rožički.« (Vir: Tomšič v knjigi Imena, str. 157).

V sklopu srečanja bo na ogled priložnostna razstava z naslovom Marija Mercina: Na poteh z besedo: Oblikovanje goriškega prostora, ki jo pripravlja Goriška knjižnica. Na ogled bo med 6. in 16. novembrom 2023. Mag. Marija Mercina bo vodila po razstavi 13., 14., 15. in 16. novembra 2023 med 10. in 11. uro.

Dogodek v sodelovanju pripravljata Goriška knjižnica in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Območna izpostava Nova Gorica.

logo JSKD NG novlogo Dom vecer

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina