Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjig D. Kozinc in M. Petka Levokova

  • Začetek dogodka: četrtek, 13 maj 2021
  • Konec dogodka: četrtek, 13 maj 2021
  • Ura dogodka: 18:00, na spletu
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: na spletu

V četrtek, 13. maja 2021, ob 18. uri vabljeni k spremljanju pogovora z literarnima ustvarjalcema Goriškega literarnega kluba GOVORICA: mag. Darinka Kozinc in Milan Petek Levokov bosta v knjižnici predstavila njuni zadnji knjigi.

Mag. Darinka Kozinc bo predstavila aktualno pravljico z naslovom Dežela Virož(ivž)ava: (ali tam, kjer so virusi doma), ki je izšla pri založbi Volosov hram v letu 2021. Knjigo bo predstavil urednik in založnik Robert Titan Felix, odlomke iz knjige bo brala Dominika Prijatelj. Na flavti bo predstavitev spremljala Vanja Kumprej, učenka Glasbene šole Nova Gorica.

Pisatelj Milan Petek Levokov bo predstavil svojo knjigo Kdo se še boji Anne Riesmann? : kratek roman o nekem zločinu in pozabi. Izšel je pri založbi eBesede v letu 2019. Knjigo bo predstavila Maja Novak, pisateljica in publicistka ter avtorica spremne besede.

Povezava na dogodek (Zoom - tukaj) bo aktivna na dan predstavitve. Posnetek pa bo na Facebook profilu Goriške knjižnice in na knjižničnem YouTube kanalu na voljo tudi kasneje.

Prijazno vabljeni k ogledu.

"Za devetimi gorami in sedmimi jezeri je skrita čudna dežela Virožava. Skriva se za visokimi nazobčanimi skalami, deluje pusto, neprijazno, naravnost odbijajoče. Bivališča njenih prebivalcev  se nahajajo v izvotljenih skalah. Med njimi se vijejo stezice, obrasle s skromnim rastlinjem. Nikjer dreves, nikjer pisanih cvetov, nikjer metuljev, še muh ne! V tej deželi se po zraku kot trakovi vrtinčijo različne smrduhaste vonjave.« (Vir: Darinka Kozinc, odlomek iz knjige Dežela Virož(ivž)ava)

»Previdno, previdno, potihoma, potihoma, obzirno in nežno Petek iz spominov svojih sovaščanov tke zgodbo o vseh žrtvah vojne, potihoma, potihoma se pripoved oblikuje pred našimi očmi. Brez velikih besed, v klenem moškem slogu nam Petek pove, da drugače najbrž ni moglo biti. Povojna leta niso vabila k zgovornosti. Tu ni mesta za obsojanje ali moralno tehtanje početja teh ali onih akterjev: realitete življenja so bile take. Petek to razume.« (Vir: Maja Novak, avtorica spremne besede)

Dostopnost knjige v Goriški knjižnici prevertite v katalogu:  D. Kozinc in M. Petek Levokov

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina