Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Alje Furlan Ptica resnica

  • Začetek dogodka: četrtek, 15 april 2021
  • Konec dogodka: četrtek, 15 april 2021
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: na spletu

V četrtek, 15. aprila 2021, ob 18. uri vabljeni k spremljanju pogovora z avtorico Aljo Furlan in predstavitve njene knjige Ptica resnica. Z avtorico se bo o njenem ustvarjalnem opusu ter o knjigi pogovarjala Polona Abram.
Knjiga je izšla pri Zavodu Margarana v letu 2019, ilustrirala in oblikovala jo je Polonca Leban Grmek.

Povezava na platformo Zoom (TUKAJ) bo aktivna v četrtek, 15. aprila 2021, v času med 17.50 in 19.15. Ogled dogodka bo v živo možen tudi na Facebook profilu Goriške knjižnice. Posnetek bo na Facebook profilu Goriške knjižnice in na knjižničnem YouTube kanalu na ogled tudi kasneje.

Prireditev bo potekala v okviru Domoznanskih večerov. Prijazno vabljeni k ogledu.


Sabina Burkeljca o knjigi: »Prebrala sem že veliko knjig in zgodb, svojčas sem se precej poglobljeno ukvarjala tudi s terapevtskim, torej zdravilnim učinkom le-teh (v zdravilno moč zgodb še vedno neomajno verjamem), a zgodbe, kot je ta, še nisem zasledila. Vame se je naselila s svojo sporočilnostjo, z melodijo, Aljinim besediščem in mogočno pripovedno močjo. Neverjetno moč imajo njene besede.« (Vir: Sabina Burkeljca: Zgodba je resnica, ki zdravi. Ptica resnica, 2019, str. 70)

»Nekaj je gotovo: večkrat kot te mora obiskati ista resnica, bolj zahtevna in vse manj zdravilna je. Tudi mene je obiskala ta ptica. Zasedla je moje prsi, napolnila pljučni krili. Njeni so vdih, izdih, svoboden let«. (Vir: Alja Furlan iz spremne besede. Ptica resnica, 2019, str. 68)

Preverite dostopnost knjige v katalogu Cobiss.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina