Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Kolesar Marka Radmiloviča

  • Začetek dogodka: četrtek, 20 avgust 2020
  • Konec dogodka: četrtek, 20 avgust 2020
  • Ura dogodka: 20:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 20. avgusta 2020, ob 20. uri vabljeni na poletni literarni večer – predstavitev knjige Marka Radmiloviča Kolesar.
Z avtorjem se bo pogovarjala ga. Nada Božić Eržen iz Mestne knjižnice in čitalnice Idrija.

Dogodek bo v atriju knjižnice, v primeru slabega vremena pri klavirju. Prijazno vabljeni.

Založba Beletrina o avtorju Marku Radmiloviču

Marko Radmilovič se je sredi osemdesetih povezal z Radiem Slovenija. Sprva je bil novinar na Valu 202, kmalu je svojo strast do dokumentaristike uveljavil v Dokumentarno-feljtonskem uredništvu Prvega programa Radia Slovenija. Kup uspešnih oddaj mu je odprl vrata televizije. Z bratom Samom je ustanovil podjetje Kino Svečina, katerega filmografija šteje danes več kot sto naslovov. Na Valu 202 je pomagal negovati satiro in po razpadu oddaje Stergo Ergo nadaljeval samostojno z oddajo Zapisi iz močvirja. Zanjo je prejel Ježkovo nagrado. Živi v Svečini, Kolesar pa je njegov romaneskni prvenec. Vir besedila: Beletrina

O knjigi

Roman Kolesar se delno naslanja na resnična dejstva in usodo slovenskega interniranca Janeza Godca. Avtor je pred desetletjem o njem posnel dokumentarni film, tokrat pa je na temeljih te nenavadne usode napisal še roman. Melanholičen, osamljen in vsaj delno zafrustriran srednješolski učitelj zgodovine – ki ga poznamo po priimku Kreps – se sooča tako z banalno vsakdanjostjo življenja kot z nabiranjem kilogramov okoli pasu. Obojega se nameni znebiti s kolesom. Ker kupi stanovanje na deželi v bližini prestolnice, za pomoč pri plačevanju obrokov stanovanjskega kredita honorarno vodi zgodovinski krožek v bližnjem domu za ostarele. Nekega večera po predavanju k njemu pridrsa starec in mu skoraj brez pojasnil v roko stisne ključ. Naslednje jutro je starec umorjen … Vir besedila: Beletrina

Fotografija: naslovnica knjige, Beletrina

Gorisko poletje2020

 

 

 

 

Obvestilo

Pri organizacij ter izvedbi dogodkov in prireditev v Goriški knjižnici bomo za preprečevanje širjenja novega koronavirusa upoštevali navodila NIJZ in veljavno zakonodajo.

Trenutno se posameznih dogodkov v knjižnici lahko udeleži največ 50 obiskovalcev. Obiskovalci dogodka bodo ob udeležbi izpolnili posebni obrazec, v katerem nam bodo zaupali svoje podatke, ki jih bomo potrebovali in uporabili le, če bo tako od nas zahteval NIJZ. Po mesecu dni bomo zbrane podatke uničili. Hvala za razumevanje.

Potrudili se bomo, da se boste pri nas počutili varno in lepo. Prijazno vabljeni.

Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (str. 3771)

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina