Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Milina pogovora

  • Začetek dogodka: četrtek, 07 februar 2019
  • Konec dogodka: četrtek, 07 februar 2019
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 7. februarja 2019, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjige Mirjam Dular Milina pogovora: kratka proza. Odlomke iz knjige bo bral Radoš Bolčina, z avtorico se bo pogovarjala Tina Podgornik. Zbirka je izšla v oktobru 2018.

Dogodek bo pri klavirju. Uvrščen je v sklop prireditev ob kulturnem prazniku 2019.

Prijazno vabljeni!

O knjigi
Zgodbe predejo navadne in tudi nenavadne dogodke, pripovedi iz življenja. V vseh je veliko pogovora, največkrat med dvema posameznikoma. Opisujejo dogodke, ki se v življenju lahko pripetijo vsakomur. Nekatere se morda končajo nekoliko nepričakovano, druge pa bralčevi domišljiji prepuščajo ugibanje o zaključku ali možnem nadaljevanju. Zgodb je osemnajst, razporejene so v štiri skupine: Spotoma, Od znotraj, Od zunaj in DružboZgodbe.
Vir: spletna stran Mirjam Dular

O avtorici
Dr. Mirjam Dular se je rodila decembra 1967 v Kranju. Po doktoratu iz fizike je poleg svoje poklicne poti tudi prevajala poljudna naravoslovna besedila. Več kot desetletje po izdaji avtorske monografije Nebo, premazano z zvezdami: več kot sto odgovorov o vesolju in astronomiji, prihaja med bralce njena prva zbirka kratke proze. Čeprav avtorica ne more brez vsaj bežno vrinjenih vinjet narave, pa njene kratke zgodbe niso sentimentalno opevanje prirode, ampak jih prevevajo razmišljujoča doživetja in občutja sodobnega urbanega človeka. (Vir: Dular Mirjam: Milina pogovora: kratka proza, Ljubljana, 2018)

Odlomek iz knjige:

"Sedim v naslanjaču, ki sem ga potegnil k vratom na teraso, tako blizu, da lahko puhnem sapo na šipo in opazujem, kako prh kondenzirane vlage v hipu izhlapi. Gledam obloge novozapadlega snega, ulovljenega med redke preostale liste na tankih, upogibajočih se grmovnih šibah; okrog ničle je, zato se skoraj topi. Z vej japonske češnje se neprestano usipajo nežni kosmi; okno je tesno zaprto, pa vseeno vsakokrat kot v prisluhu slišim kratke, preplašene šume snega, ko se razsuje na tla, in vej, ki ob tem zanihajo. Tak sneg je zapadel tisto noč, ko sem jo videl." Iz knjige Milina pogovora, odlomek iz zgodbe Hrepenenje, str. 45.

Knjiga v katalogu Goriške knjižnice.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina