Velikost črk Kontrast

 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka vse enote

Od ponedeljka, 2. novembra 2020, je knjižnica skladno z novim odlokom spet odprta, seveda v omejenem obsegu. Omogočamo vračilo gradiva in prevzem naročenega ali rezerviranega gradiva.

Prosimo vas, da prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Obvezna sta razkuževanje rok in nošenje zaščitnih mask, vzdržujte tudi varnostno razdaljo 2 m. Upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

URNIK

Knjižnica je odprta od ponedeljka do petka od 10. do 19. ure.

Vstop v prostor ni mogoč. Do izposojnega pulta na vhodu pristopate posamično in po potrebi počakate zunaj, če je nekdo že pred vami.

IZPOSOJA IN VRAČILO

Vračilo: gradivo lahko vrnete na vhodu na knjigomatu.
Izposoja: izposodite si lahko samo gradivo, ki ste ga predhodno naročili ali rezervirali, ali vrečko presenečenja.

Ostaja možnost pošiljanja gradiva po pošti (plačljivo); če želite, da vam gradivo pošljemo, to izrecno navedite v e-pošti ali povejte ob naročilu po telefonu. Več o načinu in pogojih na tej povezavi. 

Izjema: ker prehajanje občinskih mej ni dovoljeno, lahko vsi tisti, ki imate izposojeno gradivo iz osrednje enote v Novi Gorici, gradivo vrnete v naših krajevnih knjižnicah v občini svojega bivanja (v knjižnici v Solkanu tega gradiva ne sprejemamo, vrnete ga v osrednji enoti), za ostale krajevne knjižnice preverite, kje in kdaj.

NAROČANJE GRADIVA

Naročite lahko do 6 enot gradiva.
To lahko storite:

 • preko Moje knjižnice in mCobisssa
 • na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali
 • na tel. 05 / 33 09 100.

Za naročilo po telefonu ali e-pošti potrebujemo številko izkaznice ter ime in priimek. Navedite točne podatke o gradivu, ki ga želite naročiti. Pomembno: gradivo lahko prevzamete šele, ko od knjižnice prejmete potrdilo, da je pripravljeno na prevzem (obveščamo na način, ki je naveden v članski izkaznici).

KRAJEVNE KNJIŽNICE - sprememba 15. 1. 2021

Krajevne knjižnice so odprte po spremenjenem urniku in pod enakimi pogoji kot centralna enota. V prostor ni vstopa, prevzamete lahko samo predhodno naročeno gradivo (e-pošta krajevne knjižnice ali Moja knjižnica), vračate pa ga v za to namenjene škatle. Po treh dneh bo vrnjeno z vaše članske izkaznice.

KK Branik: četrtek od 14. – 18. ure
KK Kanal: torek od 13. do 18. ure
KK Miren: ponedeljek od 14. do 18., sreda od 9. do 13. ure, petek od 14. do 18. ure
KK Renče: sreda od 15. do 19. ure
KK Šempeter: torek od 9. do 14. ure, sreda od 13.30 do 18.30 in četrtek od 13.30 do 18.30

POTUJOČA KNJIŽNICA - sprememba 25. 11. 2020

Potujoča knjižnica trenutno ne obiskuje krajev po razporedu – izjema je obisk Goriških brd: bibliobus bo v decembru obiskal Brda po rednem letnem razporedu (1. december, 14. december in 17. december).

V tem času lahko obiskujete krajevno knjižnico v svoji občini, če pa bi vseeno želeli, da vam iz potujoče knjižnice pripravimo gradivo, nam to sporočite. Prevzeli ga boste v krajevni knjižnici v vaši občini, kamor ga bomo dostavili.
Gradivo iz potujoče knjižnice lahko vrnete v vseh enotah Goriške knjižnice v občini svojega bivanja in na bibliobusu v Brdih.

Še vedno lahko gradivo naročite tudi za dostavo po pošti (plačljivo).
Za ranljive skupine omogočamo storitev Knjiga na dom

 

Objava: 1. 11. 2020, dopolnjeno: 25. 11. 2020, spremeba 15. 1. 2021

 

Več
 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka drugje

Ker se odloki slovenske in italijanske vlade glede epidemije podaljšujejo in je prehajanje državne meje oteženo, sta se Narodna in študijska knjižnica in Goriška knjižnica Franceta Bevka odločili, da svojim članom omogočita vzajemno vračanje gradiva - od ponedeljka, 18. januarja 2021, dalje.

Člani Goriške knjižnice s prebivališčem v Italiji lahko knjige vrnete v novih prostorih Feiglove knjižnice v Trgovskem domu (Corso Verdi 52 – pritličje, pozvonite) od ponedeljka do petka od 9. do 16. ure.

Člani Narodne in študijske knjižnice s prebivališčem v Sloveniji lahko knjige vrnete na vhodu Goriške knjižnice (Trg E. Kardelja 4) od ponedeljka do petka od 10. do 19. ure.

Če nimate možnosti vračila ali gradiva ne želite vrniti na tak način, vam zamudnine zaenkrat ne bomo računali. Za več informacij nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Več
 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka vse enote

Od ponedeljka, 18. januarja 2021, začasno zapirajo vrata štiri krajevne knjižnice. Do nadaljnjega so tako zaprte Krajevne knjižnica Bilje, Krajevna knjižnice Deskle, Krajevna knjižnica Prvačina in Krajevna knjižnica Solkan.

Odlok o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (ULRS 2/2021) namreč določa, da lahko knjižnice izposojamo vnaprej pripravljeno knjižnično gradivo, ki ga uporabniki prevzamejo na zunanjih prevzemnih mestih knjižnic, česar pa pri omenjenih knjižnicah ne moremo zagotoviti.

Bralcih teh knjižnic lahko obiščejo drugo krajevno knjižnico v svoji občini (KK Miren, Kanal, Branik ali Nova Gorica). Kdaj so krajevne knjižnice odprte, lahko preverite na tej povezavi.

Povečujemo odprtost dveh krajevnih knjižnic
Krajevna knjižnica Miren bo tako poleg ponedeljka (14-18) in srede (9-13) odprta tudi ob petkih od 14. do 18. ure.
Krajevna knjižnica Šempeter bo poleg torkov (9-14) in četrtkov (13.30-18.30) odprta tudi ob sredah od 13.30 do 18.30.

Druge dostopne storitve knjižnice
Del storitev knjižnice zagotavljamo tudi z obiski potujoče knjižnice.
Za ranljive skupine pa omogočamo storitev Knjiga na dom.
Gradivo lahko naročite z dostavo po pošti.
Preverite tudi storitve, ki jih ponujamo preko spleta: e-vire, e-knjige in zvočne e-knjige ter spletne portale, ki jih knjižnica soustvarja.

 

 

 

Več
 • Začetek dogodka četrtek, 04 februar 2021
 • Konec dogodka četrtek, 04 februar 2021
 • Ura dogodka 18:00
 • Ciljna skupina Odrasli
 • Kraj dogodka na spletu

V četrtek, 4. februarja 2021, ob 18. uri vabljeni k spremljanju predstavitve zbornika naravovarstvene poezije Zadnja vaja. Z Ano Žunič, vodjo literarnega programa v Layerjevi hiši, se bo pogovarjala dr. Tanja Badalič.

Predstavitev bo potekala na spletu v živo preko Zoom povezave (prost dostop do dogodka). Povezava bo aktivna v četrtek, 4. februarja 2021, v času med 17.50 in 19.15. Ogled dogodka bo dostopen na Facebook profilu Goriške knjižnice še teden dni po srečanju na Zoomu.

Vabilo v PDF obliki je dostopno na tej povezavi.
Zoom povezava na dogodek je dostopna na tej povezavi.
Dogodek bo potekal v okviru Prešernovega dne.
Goriška literarna prepletanja - dogodek nastaja v sodelovanju ZKD Nova Gorica, MONG, JSKD OI Nova Gorica in Goriške knjižnice.

Foto: GLK

Več
 • Začetek dogodka ponedeljek, 01 februar 2021
 • Konec dogodka ponedeljek, 01 februar 2021
 • Ura dogodka 18:00
 • Ciljna skupina Odrasli
 • Kraj dogodka na spletu

V ponedeljek, 1. februarja 2021, ob 18. uri vabljeni k spremljanju predavanja Kuhinja brez odpadkov, ki ga bo imela Katja Simić, dipl. dietetičarka.

V okviru Radovednih ponedeljkov nadaljujemo s predavanji iz sklopa Na krožniku. Dietetičarka Katja Simić bo spregovorila o o kuhinji brez odpadkov, kako porabiti ostanke hrane, da zmanjšamo količino živil v odpadkih, kako pripraviti tedenski jedilnik, da bo ta predstavljal dobro osnovo za nakupovalni seznam, kako organizirati domači hladilnik, da se v njem ne bo več nič pozabilo, ter kako hrano iz trgovine prinesti domov s kar se da malo embalaže.

Predavanje bomo spremljali v živo na Facebook profilu Goriške knjižnice, na voljo pa bo tudi kasneje.

Prijazno vabljeni k ogledu.

Vabilo in predstavitev v celoti: TUKAJ.

Foto: PublicDomainPictures.net

Več
 • Začetek dogodka četrtek, 21 januar 2021
 • Konec dogodka četrtek, 21 januar 2021
 • Ura dogodka 18:00
 • Ciljna skupina Odrasli
 • Kraj dogodka na spletu

V četrtek, 21. januarja 2021, ob 18. uri vabljeni k spremljanju predstavitve knjige Darinke Kozinc: Dobiva se v Maxiju, Nežne zgodbe za romantične in tankočutne bralce.

Knjigo bosta predstavili avtorica mag. Darinka Kozinc in avtorica spremne besede Darica Majer Leban. Dogodek bo povezovala dr. Megi Rožič, z glasbenim nastopom ga bo popestril Domen Kozinc.

Povezava na Zoomu bo aktivna bo v četrtek, 21. januarja 2021, med 17.50 in 19.15, ogled dogodka bo na Facebook profilu Goriške knjižnice možen še teden dni po srečanju.

Prijazno vabljeni k ogledu.

Povezava na Zoom - TUKAJ.

Več
stran 1 od 211

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina