Velikost črk Kontrast

 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka vse enote

Prosimo vas, da v knjižnico prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Obvezna sta razkuževanje rok in nošenje zaščitnih mask, vzdržujte tudi varnostno razdaljo 2 m od drugih ljudi. Upoštevajte vse splošne ukrepe za zaščito pred okužbo z novim koronavirusom.
V vseh enotah knjižnice je število obiskovalcev omejeno skladno s priporočili NIJZ.

VRAČILO, IZBIRA IN IZPOSOJA GRADIVA
Med knjižnimi policami se lahko prosto gibljete in samostojno izbirate gradivo. Prosimo vas, da knjige, ki ste jih prelistali in si jih ne boste izposodili, odložite v škatlo »pregledano gradivo«, ker ta dan ne bodo več dostopne drugim bralcem.
Vračilo gradiva poteka izključno na knjigomatu.
Na izposoji si lahko izposodite izbrano gradivo, prevzamete naročeno/rezervirano gradivo ali poravnate morebitne terjatve. Gradivo si lahko izposodite tudi na knjigomatih v pritličju.
Za gradivo, ki ni bilo vrnjeno pravočasno, zaračunavamo zamudnino.

NEKAJ OMEJITEV
Nekatere storitve in prostori so nedostopni: uporaba računalnikov, pravljična soba, atrij knjižnice, sanitarije, fotokopiranje gradiva, čitalniška mesta za samostojen študij, zaprta sta časopisni in domoznanski oddelek.

Dostopna sta kavomat in printbox, delujeta Knjižnica semen in Mostrovalnica (omejitev na 2 osebi).

NAROČILO GRADIVA
Če želite, lahko gradivo v naprej naročite in ga v knjižnici samo prevzamete. Naročila lahko opravite preko Moje knjižnice, sprejemamo jih na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ter na tel. 05 33 09 124 (leposlovno gradivo), 125 (otroške slikanice), 127 (gradivo za mladino) ter 114 (strokovno in študijsko gradivo). Naročite lahko do 5 enot gradiva. Ko bo gradivo pripravljeno na prevzem, vas bomo o tem obvestili na način, ki je naveden v vaši članski izkaznici.
Za ranljive skupine ostaja na voljo storitev Knjiga na dom

VREČKE PRESENEČENJA
Pripravljamo tematske vrečke presenečenja, v katerih so tri knjige po našem izboru: kriminalke, ljubezenski romani, mladinsko leposlovje, slikanice, poljudna in strokovna literatura … Vsi paketi so na voljo v osrednjem razstavnem prostoru v pritličju.

MEDKNJIŽNIČNA IZPOSOJA
Medknjižnično izposojo izvajamo v 1. nadstropju na oddelku s strokovnim gradivom. Tu gradivo naročite in ga tudi prevzamete, vračate pa ga zaposlenemu pri knjigomatu za vračilo v pritličju. Tako kot ostale knjige mora odležati predvideno karanteno, potem ga bomo vrnili.
Medknjižnična izposoja je odvisna tudi od delovanja drugih knjižnic.

KRAJEVNE KNJIŽNICE
Krajevne knjižnice so odprte, za več informacij preverite pri posamezni knjižnici

 

Objavljeno: 18. 6. 2020, posodobljeno: 19. 10. 2020

Več
ponedeljek, 19. oktober 2020

Obvestilo o spremembah

 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka Centralna knjižnica

Od torka, 20. oktobra 2020, zaradi razglasitve epidemije uvajamo nekaj sprememb:

 • odpovedani so vsi dogodki in prireditve;
 • čitalniška mesta v prvem nadstropju niso več dostopna (študij v knjižnici ni več možen);

Prosimo vas, da se v knjižnici ne zadržujete več kot 20 minut, toliko, da izberete gradivo, ki ga potrebujete.

Urnik knjižnice ostaja nespremenjen, možen je dostop do knjižnih polic.

Hvala za razumevanje.

Objava: 19. 10. 2020

Več
ponedeljek, 19. oktober 2020

Odpoved dogodka

 • Ciljna skupina Odrasli
 • Kraj dogodka Centralna knjižnica

Veselili smo se srečanja z Zoranom Predinom in predstavitve njegove knjige Mongolske pege, ki smo jo napovedali za ta četrtek, 22. oktobra. Zaradi nastale situacije dogodek prestavljamo na kasnejši čas. O novem datumu bomo pravočasno obvestili. Hvala za razumevanje.

Knjiga v katalogu Goriške knjižnice.

 

Več
 • Ciljna skupina Odrasli
 • Kraj dogodka Centralna knjižnica

Zaradi epidemioloških razmer bo pogovorni večer Pisateljice v topografiji Goriške v okviru Goriških literarnih prepletanj v četrtek, 15. oktobra 2020, v knjižnici potekal brez publike. Pogovor bo posnet in bo v kratkem na voljo za ogled na YouTube kanalih in Facebook straneh ZKD Nova Gorica, Goriške knjižnice Franceta Bevka in JSKD.

Sodelovale bodo dr. Tanja Badalič, ga. Jerneja Jezernik, mag. Marija Mercina, dr. Katja Mihurko Poniž; dogodek bo povezovala dr. Megi Rožič.

Plakat je na ogled TUKAJ.

Organizatorji: Fakulteta za humanistiko, Univerza v Novi Gorici, Zveza kulturnih društev Nova Gorica, JSKD OI Nova Gorica, GO! 2025, Goriška knjižnica Franceta Bevka, Forum slovanskih kultur.

logo UNING    logo JSKD    logo ZKDNG   logo WWR  logo MONG

 logo GO 2025

 


Za izvedbo dogodka bomo upoštevali vsa priporočila NIJZ. Hvala za razumevanje.

 

 

Več
 • Ciljna skupina Otroci
 • Kraj dogodka Centralna knjižnica

Objavljamo razpored in prijavnice za srečanja s Tačkami pomagačkami v mesecu novembru in decembru 2020.
Program R.E.A.D. je namenjen učencem v prvem in drugem triletju osnovne šole. Branje poteka individualno, z vsakim otrokom posebej; pomaga jim izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti s pomočjo posebne metode: otrok bere psu.

Prijava je obvezna, prijavnica z datumi srečanj so na voljo:

Izpolnjene lahko oddate osebno na mladinskem oddelku ali preko e-pošte. Lepo prosimo, da se pred srečanjem s terapevtskim parom oglasite knjižničarkama Alenki in Darji na mladinskem oddelku.

Srečanja s Tačkami bodo potekala v pravljični sobi. Veselimo se novih prebranih knjig.

Kontaktni podatki za srečanje s Tačkami v Goriški knjižnici:
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  (za prijavnico in vprašanja v zvezi s projektom)
Tel. št.: 05 / 330 91 27, mladinski oddelek Goriške knjižnice
Skrbnici projekta v Goriški knjižnici sta knjižničarki Alenka Štefanič in Darija Šatej.

Več
 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka Deskle

Krajevna knjižnica Deskle je po poletnem premoru zaradi prenove ponovno odprta. Zdaj je obnovljena, večja in svetla, nekoliko se je spremenil tudi urnik, ki začne veljati v ponedeljek, 19. oktobra 2020. Kot običajno vabljeni v torek in četrtek od 15.30 do 18. ure, pa tudi v sredo od 8. do 13. ure.

Ob odprtju prenovljenih prostorov še nekaj ugodnosti: brezplačno članstvo za eno leto za vse, ki se vpišejo na novo, vsem obstoječim članom podaljšanje članstva za šest mesecev ter knjižni dar za prvošolčke.

Vabljeni.

 

Več
stran 1 od 206

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina