Velikost črk Kontrast

O projektu ...

Knjižne POPslastice je izjemno uspešen projekt, ki je nastal v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto. Projekt je na spletni strani novomeške knjižnice podrobno predstavljen, kar na tem mestu na kratko povzemamo:

POPslastice so namenjene mladostnikom. Ob srečanju in klepetu z različnimi gosti, znanimi osebnostmi, »želimo na zabaven, aktualen in kvaliteten način promovirati in širiti bralno kulturo, skozi knjigo širše kulturno povezovati in izobraževati, spodbujati in oblikovati vseživljenjske bralne navade, spodbujati kritično mišljenje ter zagotoviti višjo bralno sposobnost mladih.« 

Šest vsebinskih sklopov imamo – branje in pisanje, igra in televizija, glasba, slikarstvo in fotografija, mediji, humor. Nekatere bodo v okviru srečanj skozi svoja znanja in usposobljenost predstavili vabljeni gostje, hkrati pa mladostnikom v razmislek ponudili pomen branja in knjige.

... na Goriškem območju

Sponzor HIT je v letu 2016 z donacijo poskrbel, da lahko kvalitetne projekte, med katere zagotovo sodijo tudi Knjižne POPslastice, uvrščamo v program prireditev Goriške knjižnice.

 

V Goriški knjižnici smo v šolskem letu 2018/2019 gostili:

četrtek, 17. april 2019: Na 9. Knjižne POPslastice smo povabili Raiven. Predstavnica nove generacije elektropopa je bila za svoje dosežke večkrat nagrajena na področju klasične in popularne glasbe, predstavila pa se je tudi na gledaliških deskah, v predstavi Trojanke (SNG Nova Gorica). Pogovor z zanimivo umetnico je vodila Tina Podgornik.  

četrtek, 6. november 2018: Bobnar in pedagog Marko Soršak - Soki, član rock skupine Elvis Jackson in učitelj bobnanja, nas je obiskal na 8. Knjižnih POPslasticah. Soki je z igranjem bobnov našel svoje poslanstvo, ki ga združuje z dobrodelnostjo – tako se že vrsto let v okviru projekta »20 za 20« piše srečna zgodba tudi za marsikaterega slovenskega osnovnošolca. Pogovor je vodila Lara Konjedic.

sreda, 3. oktober 2018: Plesalka, učiteljica plesa in plesna sodnica Katarina Venturini nas je navduševala na 7. Knjižnih POPslasticah. Z nami je delila svojo zgodbo o uspehu ter iskrivo odgovarjala na vprašanja v pogovoru, ki ga je vodila Tina Podgornik.

 

V Goriški knjižnici smo v šolskem letu 2017/2018 gostili:

četrtek, 19. april 2018: S tokratnim gostom, Ivanom Mitrevskim smo se pogovarjali o strasti in ljubezni do dela, o vztrajnosti in doseganju ciljev ter o stripu in vsem kar sodi zraven. Pogovor je vodila Lara Konjedic.

sreda, 6. december 2017: Dijakom je Miklavž tokrat prinesel prav posebno darilo – srečanje in klepet z Markom Bratušem, umetniškim vodjem SNG Nova Gorica, ki je med drugim tudi »gonilna sila glasbenika Smaal Tokka«. Pogovor z njim je vodila Tina Podgornik. Na Miklavževih POPslasticah smo dijakom podarili 3 praktična darilca, ki jih je prispeval naš sponzor HIT.

 

V Goriški knjižnici smo v šolskem letu 2016/2017 gostili:

sreda, 19. april 2017: Gost zadnjih POPslastic v šolskem letu 2016/2017 je bil igralec Jonas Žnidaršič, tudi avtor najbolj branih blogov, spletnih kolumen in tvitov v Sloveniji. Z njim se je pogovarjala Lara Konjedic.

torek, 24. januar 2017: Gostili smo igralca, televizijskega voditelja in stand up komika Vida Valiča. Pogovor z njim je vodila Lara Konjedic.

sreda, 16. november 2016: Gostili smo izjemnega športnika in najboljšega slovenskega boksarja vseh časov Dejana Zavca. S simpatičnim in prijetnim sogovornikom se je pogovarjala Tina Podgornik.
Dogodek je bil uvrščen v okvir prireditev ob dnevu splošnih knjižnic 2016.

četrtek, 21. april 2016: Naš gost je bil Lado Bizovičar, televizijski voditelj in igralec. Pogovor je vodila Alenka Murgelj, srečanje smo izpeljali s pomočjo kolegic iz Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.
Dogodek je bil del prireditev 10. Goriških dnevov knjige.

 

Utrinki s Knjižnih POPslastic v Goriški knjižnici:

  • 3
  • 6
  • DSCN4134
  • Jonas-1
  • Jonas-2
  • Kat.-Vent.-1
  • Kat.-vent.-2
  • MBratus-1
  • MBratus-2
  • VidValic-1

   ook        SIKNM