Velikost črk Kontrast

Obrazi slovenskih pokrajin

Primorci.si

Portal Obrazi slovenskih pokrajin (OSP) vključuje biografije osebnosti, ki so bile rojene v posamezni pokrajini ali v zamejstvu, so tam živele in/ali se šolale, predvsem pa so s svojim delom na katerem koli področju pomembno zaznamovale svoje okolje.

Portal OSP združuje biografije, objavljene v regijskih leksikonih: Celjskozasavski.si, Dolenjski biografski leksikon, Gorenjci.si, Koroški biografski leksikon, Pomurci.si., Primorci.si, Spodnjepodravci.si in Štajerci.si.

OSP upravlja Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju z osrednjimi območnimi knjižnicami – tako je regijsko uredništvo za zapise o Primorcih, ki jih ustvarjamo primorske splošne knjižnice, v Goriški knjižnici in Knjižnici Koper. Za vsa morebitna vprašanja v zvezi s 'Primorci' nam še naprej lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Na novem portalu, ki je pregleden in enostaven za uporabo, še vedno lahko pregledujete samo zapise posameznih regijskih leksikonov, torej tudi Primorci.si.

Obrazi slovenskih pokrajin

 

UPORABNO: