Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige in ura pravljic s Kim Brce

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 23 oktober 2023
  • Konec dogodka: ponedeljek, 23 oktober 2023
  • Ura dogodka: 17:00
  • Ciljna skupina: Otroci, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 23. oktobra 2023, ob 17. uri lepo vabljeni na predstavitev knjige in uro pravljic s Kim Brce in njeno knjigo Lanin notranji svet: pravljica s terapevtskim učinkom, procesiranje čustev za otroke. Dogodek je nemenjem otrokom in odraslim.

Knjiga Lanin notranji svet je pravljica s terapevtskim učinkom, ki pomaga otrokom procesirati čustva. Namenjena je otrokom, starim od tri do devet let, staršem in bodočim staršem, vsem učiteljem,  vzgojiteljem, psihologom, socialnim delavcem oziroma vsem, ki neposredno delajo z otroki. Tudi otrokom, ki so bolj »zahtevni«, pretirano čustveni, z burnimi odzivi, neprimernim vedenjem ali celo izpadi agresije in drugimi oblikami čustvenih težav. Je z otrokom res nekaj narobe, ali je nekaj narobe z nami, da ne znamo ravnati na pravilen način? Strogost in kruta disciplina imata nasproten učinek.

Prvih sedem let je ključnih!
Lažje je postaviti čvrste temelje že od vsega začetka, kot pa popravljati posledice za nazaj v odrasli dobi z različnimi terapijami.
V knjigi spoznamo, kako otroku pomagati pri prepoznavanju, soočanju in procesiranju čustev, da bo lahko gradil ljubezen do sebe, zavedanje lastne vrednosti in čvrsto samozavest. Knjiga je ključ do otrokovega kognitivnega razvoja in čustvene inteligence. Da bo postal nekdo, ki zna kontrolirati svoja čustva, se zna soočati s stresnimi situacijami in ustrezno reševati konflikte ter bo kot posledico imel uspešne odnose. (Vir besedila in fotografije: Kim Brce in baza podatkov Cobiss)

Prijazno vabljeni otroci in odrasli!

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina