Velikost črk Kontrast

DGK: DJ delavnica z Jašo Bužinelom

  • Začetek dogodka: sreda, 07 junij 2023
  • Konec dogodka: sreda, 07 junij 2023
  • Ura dogodka: 19:00
  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V sredo, 7. junija 2023, ob 19. uri vabljeni na DJ delavnico Zvok in glasba z Jašo Bužinelom.

Dobimo se pri klavirju.

O voditelju
Jaša Bužinel je kolumnist za elektronsko glasbo pri britanskem portalu The Quietus, glasbeni novinar (Electronic Sound, Mladina, Odzven, Music Slovenia, Dialogi, Razpotja), sokurator festivala elektronske glasbe in tranzitornih umetnosti SONICA, vodja za stike z javnostjo, tekstopisec in prevajalec (MENT Ljubljana, Glasbe sveta, Mesto knjige), sovoditelj oddaje Partijska linija na Radiu Študent, didžej. Nastopil je na različnih regionalnih klubskih dogodkih in festivalih, kot so Dimensions, Butik, Pixxelmusic in Lakeness.

O delavnici
Delavnica je zasnovana kot splošen uvod v svet didžejanja in primarno namenjena mladim odraslim. Udeleženci bodo spoznali teoretske osnove zvoka in glasbe, ki so potrebne za vsakega nadebudnega didžeja in didžejko (tempo, ritem, pitch - višina tona itd.). Seznanjeni bodo s kratko zgodovino didžejanja in tehnološkimi inovacijami, ki so zaznamovali njen razvoj. Priložnost bodo imeli spoznati različno DJ opremo (gramofon Technics SL1200, Pioneer CDJ2000NXS2, DJ kontroler za PC, 4-kanalna DJ mešalka) in se naučiti, kako vse skupaj povezati z različnimi kabli (USB, RCA, XLR, mini jack, jack). Priložnost bo tudi za praktični preizkus vinilk, digitalne platforme za didžejanje Traktor 3 in standardnega DJ predvajalnika Pioneer CDJ 2000NXS2. Udeleženci se bodo lahko preizkusiti v beat-matchanju (sinhronizaciji skladb), eni od osnovnih didžejevskih tehnik, in mešanju (miksanju) skladb s pomočjo frekvenčnih izenačevalnikov na DJ mešalki. Cilj delavnice je udeležencem predstaviti osnove didžejanja, jih navdušiti in spodbuditi k nadaljnjem raziskovanju te čudovite obrti. (Vir besedila za predstavitev: Jaša Bužinel)

Celoten program DGK 2023 je dostopen v zgibanki (tukaj), dogodki so brezplačni. Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in TikTok.  

Organizator DGK je Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica. Sooblikovalci programa ter donatorji: AUTOMATIC SERVIS, Copigraf d. o. o., d. o. o., HIT, d. d., INCOM, d. o. o., Kulturni dom Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica, PoceniPC.com, RVG ENA, d. o. o., Zveza kulturnih društev Nova Gorica. Hvala vsem.

Foto: osebni arhiv Jaša Bužinel

logo DGK2023

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina