Velikost črk Kontrast

DGK: Fejmiči in Kamikazete v pogovoru o plesu in glasbi

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 05 junij 2023
  • Konec dogodka: ponedeljek, 05 junij 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 5. junija 2023, ob 18. uri vabljeni na odprtje projekta Dnevi Goriške knjižnice. Komika Žan Papič in Gašper Bergant, avtorja znanega podkasta Fejmiči, se bosta o Dnevih Goriške knjižnice ter o plesu in glasbi pogovarjala z Duom Kamikazete: Evo Kobal in Tinkaro Loverčič. Dogodek vključuje tudi njun nastop.

Obvestilo o spremembi lokacije: zaradi dežja in slabe napovedi bo dogodek v knjižnici v prireditvenem prostoru pri klavirju. Prireditev bo na ploščadi med Goriško knjižnico in Pokrajinskim arhivom v Novi Gorici (ob slabem vremenu v prostorih knjižnice).

Duo Kamakizete
Duo Kamikazete je prvi plesno-akrobatski duet na drogu v Sloveniji. Eva Kobal in Tinkara Loverčič skupaj plešeta že več kot 8 let. Poleg plesa ob drogu vragolije ustvarjata še na številnih drugih rekvizitih, in sicer na letečem drogu, lollipopu, krogu, svili in trakovih. Svojo pot sta začeli na Slovenija ima talent leta 2018, kjer sta prišli do polfinala, za tem pa sta bili še na hrvaški različici šova (finale) in na Portugalskem, kjer sta tudi pol leta živeli in obiskovali cirkuško šolo. Sedaj svoje znanje predajate na vse goriške navdušence v novem DK dance studiu. (Vir besedila za predstavitev: Duo Kamikazete)

Celoten program DGK 2023 je dostopen v zgibanki (tukaj), dogodki so brezplačni. Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in TikTok.

Organizator DGK je Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica. Sooblikovalci programa ter donatorji: AUTOMATIC SERVIS, Copigraf d. o. o., d. o. o., HIT, d. d., INCOM, d. o. o., Kulturni dom Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica, PoceniPC.com, RVG ENA, d. o. o., Zveza kulturnih društev Nova Gorica. Hvala vsem.

Fotografije prispevka: osebni arhivi Duo Kamikazete, Gašper Bergant in Žan Papič

logo DGK2023

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina