Velikost črk Kontrast

Predstavitev pesniške zbirke Boštjana Dermola

  • Začetek dogodka: sreda, 19 april 2023
  • Konec dogodka: sreda, 19 april 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V sredo, 19. aprila 2023, ob 18. uri vabljeni na predstavitev nove pesniške zbirke Boštjana Dermola Trilogija: Izbrane pesmi 2015–2022, ki je leta 2022 izšla pri Založbi Obzorja Maribor. Avtorjevo poezijo bo recitiral dramski igralec SNG Nova Gorica Radoš Bolčina. Z avtorjem se bo o pesniški zbirki pogovarjala Tina Podgornik.

Dogodek bo pri klavirju. Lepo vabljeni.

O pesniški zbirki
Dermolova poezija se v novi pesniški zbirki največkrat ozira vase, na videz pomirjena z življenjem in minljivostjo, a hkrati vedno znova začudena nad nekonsistentnostjo in banalnostjo vsakdana in sveta, ki ga ta vsakdan določa.
Morje je ključna beseda, ki teče skozi Dermolove nove pesmi: pripadnost morju, zavezanost morju, povezanost z morjem. Pesmi niso temne, čeprav včasih trpke; niso brezupne, čeprav včasih črne. So pesmi, ki vrvijo od morja, od širine, od upanja v vedno nov horizont. Njegove pesmi so zdaj otožne, zdaj jezne, zdaj melanholične, vedno pa iskrene in neposredne. Kot se za trilogije spodobi.

O avtorju
Boštjan Dermol je glasbenik in pesnik, znani pevec skupine Nude in radijski voditelj. Osnovno in srednje šolanje je končal v Celju, nato v Mariboru študiral pravo. Nude so v času delovanja skupine prejeli številna priznanja, med drugim tudi priznanje akademije Viktor za najbolj priljubljenega glasbenega izvajalca v Sloveniji. Dermol se zadnja leta vse več pojavlja v solističnih vlogah. Na Radiu Celje je dolga leta vodil samostojno glasbeno-pogovorno oddajo, leta 2004 pa izdal pesniški prvenec Med tilnikom in čelom. Živi in ustvarja med Celjem in morjem. (Vir besedila: spletna stran Založbe Obzorja Maribor in spremna beseda Mateja Krajnca v knjigi Trilogija, str. 145-146)

Dogodek pripravljamo v sodelovanju Sindikatom kulture in narave Slovenije – GLOSA.

logo ObzorjaMB  logo Glosa

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina