Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Mejna reka Idrija

  • Začetek dogodka: sreda, 11 januar 2023
  • Konec dogodka: sreda, 11 januar 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V sredo, 11. januarja 2023, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjige Mejna reka Idrija: zgodba o reki in pogovor z avtorjema Zoranom Jerončičem in Francem Jerončičem.

V Goriški knjižnici nadaljujemo z Domoznanskimi večeri. V januarju 2023 bosta z nami avtorja Zoran Jerončič in Franc Jerončič, ki bosta v pogovoru z urednico knjige Martino Kafol predstavila knjigo Mejna reka Idrija: zgodba o reki. Knjiga je izšla v letu 2022 pri Založništvu tržaškega tiska, s katerim dogodek tudi sooblikujemo. Na dogodku sodelujeta tudi dr. Robert Devetak in prof. Adrijan Pahor.

O avtorjih in knjigi
Franc in Zoran Jerončič sta oče in sin, ki ju veže ljubezen do rodnega kraja, radovednost do domače zgodovine ter nenehna želja po raziskovanju in ohranjanju kulturne dediščine Kolovrata ter njegove okolice. Podatke zbirata in beležita z veliko strastjo, pri čemer jima pomaga očetov izjemni spomin, saj se spominja dogodkov in ljudi iz svojega najzgodnejšega otroškega obdobja. Sin vse očetove spomine pridno beleži ter opravlja še dodatne raziskave, fotografije in pogovore, ki so podlaga za njune knjige. Pričujoča knjiga, ki je že njuno peto skupno delo, je zgodovinsko raziskovalno delo o reki Idriji, ob kateri je, razen v krajših presledkih, meja potekala več kot 500 let. Knjigo dopolnjuje bogato fotografsko gradivo, tako zgodovinskega kot sedanjega stanja. (Viri: knjiga Mejna reka Idrija, str. 147, ter Primorski val in Primorske novice na dan 20. 12. 2022)

Dogodek bo pri klavirju. Prijazno vabljeni.

Knjiga v katalogu Goriške knjižnice: tukaj.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina