Velikost črk Kontrast

Pogovor z avtorico knjige Trikrat pokopana

  • Začetek dogodka: torek, 20 september 2022
  • Konec dogodka: torek, 20 september 2022
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V torek, 20. septembra 2022, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjige Krissy Kneen Trikrat pokopana: potovanja s pepelom moje stare matere in pogovor z avtorico.
Na literarnem srečanju nas bo obiskala avstralska avtorica Krissy Kneen, ki bo v pogovoru z urednico Ireno Miš Svoljšak predstavila svojo knjigo. Pogovarjali se bosta tudi o aleksandrinkah in Krasu.
Dogodek bo pri klavirju. Prevajanje v slovenščino je zagotovljeno.
Knjiga je izšla pri založbi Miš, v juniju 2022, s katero tudi sooblikujemo dogodek.

Prijazno vabljeni.

O avtorici in njeni knjigi:
»Avstralska pisateljica Krissy Kneen je odraščala na oddaljenem samotnem posestvu v vročem Queenslandu. Z materjo, teto in staro materjo so ustvarjale pravljične like iz papirmašeja, ki naj bi bili zanimivi za turiste, ki pa jih ni bilo. Stara mati je molčala o svojih koreninah, vedno znova je ustvarjala nove pravljice, družini pa je vladala z železno roko. Po njeni smrti se je Krissy odločila poiskati svoje korenine. S pepelom svoje stare matere je odšla v Slovenijo, kjer je staro mater povezala z aleksandrinkami in se nato odločila odpotovati še v Egipt. Na poti je spoznavala babičino preteklost, daljne sorodnike in ljudi, ki so ji postali tako ali drugače blizu.« (Vir: spletna stran založbe Miš. Na dan 2. 9. 2022)

Dostopnost izvodov v Goriški knjižnici: tukaj.
Predstavitev knjige na spletnem portalu Dobreknjige.si: tukaj.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina