Velikost črk Kontrast

Monodrama Naj bo konec lep

  • Začetek dogodka: sreda, 06 februar 2019
  • Konec dogodka: sreda, 06 februar 2019
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V sredo, 6. februarja 2019, ob 18. uri vabljeni na ogled gledališke predstave, monodrame Naj bo konec lep avtorja Mohameda El Khatiba.

Besedilo je bilo leta 2016 nagrajeno z veliko nagrado za dramatiko Grand Prix de Littérature dramatique. Pri oblikovanju monodrame so sodelovali Mini teater Ljubljana – Zavod za promocijo in izvedbo lutkovnih in gledaliških predstav, Mestno gledališče Ptuj in Novo kazalište Zagreb.

Gledališka predstava bo v dvorani knjižnice. Dogodek je uvrščen v sklop prireditev ob kulturnem prazniku 2019. Lepo vabljeni.

Foto: naslovnica gledališkega lista

O izvirniku in predstavi:

Mohamed El Khatib je želel napisati dramsko besedilo na podlagi intervjujev, ki jih je naredil s svojo materjo. Leta 2012 je njena smrt prezgodaj končala zastavljeni projekt. Nastala je zlepljenka časopisnih izrezkov, elektronskih in telefonskih sporočil, transkripcij pogovorov, videov, kratih dialogov z očetom … Ves material združuje fikcijo in dokumentarnost in ponuja vpogled v intimnost življenja zaznamovanega s smrtjo ter se dotika vprašanj družine, države, maternega jezika, spominov, žalovanja. Besedilo je ganljiva avtobiografska pripoved, mestoma zajedljivo boleča, pogosto pa tudi zabavna, ki pretanjeno prepleta osebno z univerzalnim. (vir: Mini teater, Naj bo konec lep)

O monodrami:

Naslov izvirnika: Finir en beauté: Pièce en un acte de décès (2015)
Igra: Robert Waltl
Režiser, dramaturg in izbor glasbe: Ivica Buljan
Prevajalka: Suzana Koncut
Scenograf in video: Mark Požlep
Lektorica: Mateja Dermelj
Asistentka lektorice: Špela Kopitar
Fotograf: Mark Požlep
Oblikovalec plakata in gledališkega lista: Zoran Pungerčar
Koprodukcija: Mini teater, MG Ptuj in Novo kazalište Zagreb

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina