Velikost črk Kontrast

Predavanje o avtizmu

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 17 december 2018
  • Konec dogodka: ponedeljek, 17 december 2018
  • Ura dogodka: 17:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 17. decembra 2018, ob 17. uri vabimo na predavanje Patricije Lovišček: Avtizem, tukaj in sedaj. Ga prepoznamo?

Defektologinja Patricija Lovišček je ustanoviteljica zasebnega Zavoda Modri december, Zavoda za spodbujanje zavedanja avtizma in Aspergerjevega sindroma Koper, s katerim trenutno deluje na področju izobraževanja in usposabljanja laične in strokovne javnosti.

V sklopu predavanja bodo predstavljene značilnosti avtizma, ter kako motnja vpliva na življenje oseb z avtizmom in na njihove družine, spregovorili pa bomo tudi o zagovorništvu oseb z avtizmom in njihovih družin.

Loviščkova izvaja predavanja in objavlja članke na temo avtizma. Vodi podporni skupini staršev otrok z avtizmom in odraslih oseb z avtizmom ter intervizijo za asistente odraslih oseb z avtizmom. Zavod Modri december je član Zveze NVO za avtizem.

Predavanje je del projekta Avtizem – SAM z drugimi, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje. Dogodek sooblikujeta Zavod Modri december v sodelovanju z Društvom OKO, Kojsko.

Dogodek bo v dvorani knjižnice. Vabljeni.

Fotografija je simbolična, vir Pixabay.

logo SAM  logo MK  logo OKO  logo modridecember

 

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina