Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige in predavanje M. Černelič

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 14 maj 2018
  • Konec dogodka: ponedeljek, 14 maj 2018
  • Ura dogodka: 17:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 14. maja 2018, ob 17. uri vabljeni na predstavitev knjige in predavanje Marje Černelič Drugo rojstvo : Si za to, da se rodiva skupaj?
Avtorico Marjo Černelič so vedno zanimali ljudje, človeški kapital. Kot osebna svetovalka na poti notranjega zorenja deluje holistično, uporablja različne sodobne pristope in metode, ki jih narekuje predvsem poglobljen pogovor s posameznikom. V letu 2017 je izšla njena knjiga z naslovom Drugo rojstvo : si za to, da se rodiva skupaj?

Dogodek bo v dvorani knjižnice. Prijazno vabljeni!

Botticellijeva Venera, ki se na naslovni strani knjige dviga iz pene, je simbol ženske, ki je zmogla pogledati vase. Stopila je na pot odkrivanja smisla, na pot, ki vodi človeka v spremembo v njegovem bistvu, v »Drugo rojstvo«, v »Kopernikov obrat«. To je globoka sprememba notranje naravnanosti oziroma nove interpretacije lastnega položaja.
Knjiga je obsežno delo, ki odpira številna vprašanja o družinskih vzorcih, odnosih s starši, o posledicah pomanjkanja očeta, ter razkriva arhetipsko ozadje izbire našega partnerja. Pot iskanja smisla nas vodi tudi do spoznanja naše minljivosti in do spoznanja odnosa »končnega do neskončnega«.
Ker je poti do našega drugega rojstva veliko, avtorica poleg iskrene pripovedi o iskanjih svojega življenja v knjigi deli z bralcem dragocene modrosti številnih avtorjev o podobah človeške duše in njene rasti. Dogodke v svojem življenju, ki so ji pomagali na njeni poti, primerja z antičnimi miti ter simbolnimi podobami velike arkane tarota. (vir besedila: Marja Černelič)

Knjiga v katalogu Goriške knjižnice.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina