Velikost črk Kontrast

Kje je Jan?, potopisno predavanje

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 11 september 2023
  • Konec dogodka: ponedeljek, 11 september 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

 V ponedeljek, 11. septembra 2023, ob 18. uri lepo vabljeni na predavanje in predstavitev knjige Jana Konečnika Kje je Jan?: potepanje tridesetletnika po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki. Knjiga popotnih zgodb je leta 2021 izšla pri založbi Didakta.

Dogodek organiziramo v sodelovanju z založbo Didakta. Uvrščen je v sklop prireditev občinskega praznika MONG 2023.

Dogodek bo v prireditvenem prostoru pri klavirju. Lepo vabljeni.

 

O predavatelju in knjigi

Jan Konečnik je bil do poletja 2017 novinar Televizije Slovenija. Tistega poletja pa se je odločil, da za eno leto pusti vse in se odpravi na samostojno potovanje po svetu. Prvi cilj je bil Mehika, od tam je izbiral naslednje destinacije po trenutnem navdihu. V enem letu je tako odkril Latinsko Ameriko, Azijo in Afriko.
Jan Konečnik je svoje novinarsko poslanstvo na slovenski nacionalni televiziji opravljal s predanostjo in veseljem, a tudi čutil, da mora od doma. Da mora doživeti svet, kot ga lahko doživiš le, če v nosnicah začutiš njegov smrad in aromo, v ušesih hrup in glasbo, na koži vročino, mraz in božajočo toploto. V letu, ko je obšel zemeljsko oblo, je spletni portal MMC (RTV SLO) objavljal popotne zapise, ki so pod naslovom »Kje je Jan?« postali blagovna znamka v malem. Svoje popotniške bloge je strnil v pričujoči knjigi. (Vira besedila: Didakta in Primorci beremo na dan 31. 7. 2023)

Dostopnost knjige v enotah Goriške knjižnice lahko preverite tukaj.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina