Velikost črk Kontrast

Miha Kramli o pasteh tehnologije

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 11 oktober 2021
  • Konec dogodka: ponedeljek, 11 oktober 2021
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 11. oktobra 2021, ob 18. uri vabljeni na predavanje Mihe Kramilja Radosti in pasti nove tehnologije.

V sklopu »Starševanje« bo gost terapevt, strokovnjak za kemične in nekemične odvisnosti in vodja Centra za zdravljenje odvisnosti v Zdravstvenem domu Nova Gorica Miha Kramli.

Spregovoril bo o uporabi sodobnih tehnologij pri otrocih in mladostnikih in njihovem vplivu nanje. Odvisnosti od novih tehnologij, kot so mobilni telefoni, medomrežje ali internet, računalniške igre, so za otroke in mladostnike največje pasti današnjega časa. Tudi vse več ljudi se bolj zanima to, kar se dogaja na spletu in v digitalnem svetu kot v resničnem svetu. Panični napadi, razne anksioznosti, jeza in slaba volja so realne posledice stanja, v katerega zapademo že, če se ne moremo povezati na splet. Zaradi internetnih vsebin ljudje vse bolj zanemarjamo socialne stike.

Miha Kramli bo v sklopu predavanja skušal odgovoriti na vprašanja, kako na otroke in mladostnike vplivajo pametni telefoni, tablični računalniki, družabna omrežja in računalniške igrice ter kako rešiti te težave, ki postajajo vse večje in kompleksnejše.

Predavanje bo pri klavirju.

Prijazno vabljeni.

Obvestilo
Pri organizaciji in izvedbi dogodka bomo spremljali pogoje PCT ter upoštevali priporočila za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

Ilustracija je simbolična, vir Pixabay.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina