Velikost črk Kontrast

Po nacionalnih parkih ZDA – potopisno predavanje

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 07 december 2020
  • Konec dogodka: ponedeljek, 07 december 2020
  • Ura dogodka: 17:00 na Fb
  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: na spletu

V ponedeljek, 7. decembra 2020, ob 17. uri, vabimo k spremljanju potopisnega predavanja Zorana Furmana 9666 km po nacionalnih parkih ZDA: najlepši pogledi ameriškega divjega zahoda.
Ogledati si ga bo mogoče v živo na knjižničnem Facebook profilu. Povezava na dogodek v živo bo na voljo na dan predavanja, za ogled pa bo posnetek dostopen tudi kasneje.

Prijazno vabljeni k ogledu.            

S popotnikom Zoranom Furmanom se bomo tokrat kar iz domačih naslonjačev odpravili na popotovanje po najlepših nacionalnih parkih ZDA: Arches, Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon in drugih skritih kotičkih ameriškega divjega zahoda.
Furman je pot začel v Denverju. Najprej se je ustavil v zvezni državi Utah, kjer si je ogledal nacionalni park Arches. Park leži ob reki Colorado v bližini mesta Moab in je znan po največjem številu naravnih lokov iz peščenjaka. Pot ga je nato vodila v park Yellowstone, ki se razprostira čez tri zvezne države: Wyoming, Montano in Idaho. To je najstarejši nacionalni park na svetu in najbolj poznan nacionalni park v ZDA. Navdušil ga je z nepozabno pokrajino, naravnimi gejzirji in številnimi bizoni. Ustavil se je tudi v slovitem Las Vegasu, mestu v zvezni državi Nevada, znanem po igrah na srečo, zabavah in nakupovanju.
Ogledal si je Dolino smrti v Kaliforniji, ki velja za najnižje, najbolj suho in najbolj vroče območje v Severni Ameriki ter parka Sequoia z ogromnimi drevesi in Yosemiti z najvišjimi granitnimi stenami na svetu. Ob Pacifiški obali se je popeljal čez viseči most Golden Gate in pot nadaljeval proti Los Angelesu.
V Arizoni si je ogledal še nepozabni Grand Canyon in Antelope Canyon, popotovanje pa zaključil s sprehodom po newyorškem Manhattnu.

Besedilo in foto: Zoran Furman

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina