Velikost črk Kontrast

Potopisno predavanje Projekt Slovenija - na spletu

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 23 november 2020
  • Konec dogodka: ponedeljek, 23 november 2020
  • Ura dogodka: 17:00
  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: na spletu

V ponedeljek, 23. novembra 2020, ob 17. uri vabljeni k ogledu potopisnega predavanja Mitje Lavtarja: Projekt Slovenija: Zgodba prvega Slovenca, ki je obiskal vseh 6036 slovenskih naselij. Predavanje bo na ogled na knjižničnem FB profilu v živo (na voljo pa bo tudi kasneje). 

Povezavo na dogodek bomo objavili na dan predavanja.

Prijazno vabljeni k ogledu.

Mitja Lavtar se je novembra 2014 podal na življenjsko dogodivščino, ki ga tokrat ni popeljala okrog sveta. Njegov cilj je bil obiskati vseh 6036 slovenskih naselij in se fotografirati v vsakem izmed njih. Tako je nastal projekt, ki ga je poimenoval Projekt Slovenija. Zaključil ga je po petih letih ter po približno 50.000 prevoženih kilometrih. Postal je prvi Slovenec, ki je obiskal 6036 slovenskih naselij in s tem, če lahko tako rečemo, bil prav povsod v Sloveniji!

Po zaključenem projektu je njegovo poslanstvo promocija Slovenije. Na podlagi izkušenj in doživetij, ki jih je v sklopu projekta pridobil, je pripravil tudi nekaj zanimivih potopisnih predavanj po Sloveniji.

Mitja Lavtar je slovenski popotnik, turistični vodnik in avanturist. Kljub temu, da je obiskal veliko tujih držav, je raziskovanje domovine ostala njegova prioriteta. Nedvomno ga lahko uvrščamo med ljudi, ki jo najbolje poznajo.

Njegova najbolj prepoznavna popotniška projekta sta Projekt Slovenija ter projekt Po Šumljakovi poti, ko je 37 dni pešačil po južni Sloveniji in začrtal traso južnega dela Slovenske planinske poti.

Vir besedila in foto: M. Lavtar

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina