Velikost črk Kontrast

Potopisno predavanje S kolesom na jug črne celine

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 28 september 2020
  • Konec dogodka: ponedeljek, 28 september 2020
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 28. septembra 2020, ob 18. uri vabljeni na potopisno predavanje Aleša Juvanca S kolesom na jug črne celine.

Aleš Juvanc je v začetku aprila 2010 z letalom odpotoval v kenijsko prestolnico Nairobi, kjer je začel svojo kolesarsko pot po Afriki. Kolesarsko dogodivščino je prek Tanzanije, Malavija, Mozambika, Zimbabveja, kjer si je ogledal tudi znamenite Viktorijine slapove, in Bocvane zaključil v Južni Afriki. Tam si je ogledal vse tekme slovenske nogometne reprezentance, ki se je leta 2010 uvrstila na svetovno prvenstvo v nogometu.

Iz Kenije do Južne Afrike je prekolesaril 6117 km. Na poti ni zmanjkalo dogodivščin in čudovitih potopisnih vtisov, ki jih je doživel ob izvajanju svojega najljubšega športnega konjička, kolesarjenja. Konec junija 2010 se je iz mesta Port Elizabeth v Južni Afriki v domovino vrnil z letalom.

Prireditev bo klavirju, prijazno vabljeni!

Vir besedila in fotografije: Aleš Juvanc

OBVESTILO
Pri organizacij ter izvedbi dogodkov in prireditev v Goriški knjižnici bomo za preprečevanje širjenja novega koronavirusa upoštevali navodila NIJZ in veljavno zakonodajo.
Trenutno se posameznih dogodkov v knjižnici lahko udeleži največ 50 obiskovalcev. Obiskovalci dogodka bodo ob udeležbi izpolnili posebni obrazec, v katerem nam bodo zaupali svoje podatke, ki jih bomo potrebovali in uporabili le, če bo tako od nas zahteval NIJZ. Po mesecu dni bomo zbrane podatke uničili. Hvala za razumevanje.
Potrudili se bomo, da se boste pri nas počutili varno in lepo. Prijazno vabljeni.
Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji 
(str. 3771)

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina