Velikost črk Kontrast

Transsibirska železnica – Od Moskve do Pekinga

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 07 september 2020
  • Konec dogodka: ponedeljek, 07 september 2020
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 7. septembra 2020, ob 18. uri vabimo na potopisno predavanje Zorana Furmana Transsibirska železnica – Od Moskve do Pekinga.

Dogodek je uvrščen v sklop prireditev ob občinskem prazniku MONG.

Predavanje bo pri klavirju. Prijazno vabljeni!

Zoran Furman je prepotoval več kot 7600 km. Potoval je z vlakom po znameniti Transsibirski železnici.

Potovanje je začel v Moskvi, prestolnici Rusije, zato bo nekaj besed najprej namenil znamenitostim Moskve: Rdečemu  trgu, Kremlju in katedrali Sv. Vasilija. Nato nam bo predstavil pot z vlakom v Mongolijo, od tu pa proti Kitajski prestolnici Peking. Spoznali bomo nekaj skrivnosti in zanimivosti mesta in mogočnega Kitajskega zidu. Med obiskom Pekinga so se tam ravno odvijale olimpijske igre.

Iz Pekinga ga je pot z vlakom vodila do mesta Xian, kjer ga je prevzel ogled svetovno znanih glinastih vojščakov. V mestu Chengdu pa ga je očaral park z očarljivimi in prisrčnimi pandami in ogromnimi kipi Bude, ki zaznamujejo prisotnost budizma na tem področju. Potovanje je zaključil v gospodarskem središču Kitajske, v Šanghaju.

Predavatelj je med potovanjem na vlaku doživel veliko zanimivih stvari in spoznal sopotnike z različnimi življenjskimi izkušnjami in zgodbami. Vse te zgodbe so pripomogle k neverjetnim dogodivščinam in izkušnjam, ki jih predavatelj rad deli z drugimi. (Vir besedila: Zoran Furman)

Foto: Z. Furman

logo MONG   logo GO 2025

 

 

OBVESTILO

Pri organizacij ter izvedbi dogodkov in prireditev v Goriški knjižnici bomo za preprečevanje širjenja novega koronavirusa upoštevali navodila NIJZ in veljavno zakonodajo.

Trenutno se posameznih dogodkov v knjižnici lahko udeleži največ 50 obiskovalcev. Obiskovalci dogodka bodo ob udeležbi izpolnili posebni obrazec, v katerem nam bodo zaupali svoje podatke, ki jih bomo potrebovali in uporabili le, če bo tako od nas zahteval NIJZ. Po mesecu dni bomo zbrane podatke uničili. Hvala za razumevanje.

Potrudili se bomo, da se boste pri nas počutili varno in lepo. Prijazno vabljeni.

Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (str. 3771)

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina