Velikost črk Kontrast

Predstavitev pravljic za otroke

  • Začetek dogodka: torek, 17 maj 2022
  • Konec dogodka: torek, 17 maj 2022
  • Ura dogodka: 17:00
  • Ciljna skupina: Otroci
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V torek, 17. maja 2022, ob 17. uri vabljeni na pravljični dogodek s Sabino Vostner: Hiša gospoda Marčimarja. Otroci bodo lahko prisluhnili eni izmed pravljic iz knjige, ki se dogaja v pomladnem času. Avtorica bo pripoved prepletala z glasbo, po predstavitvi pa bo ilustratorka Julija Kuznecova izvedla tudi krajšo umetniško delavnico na temo zgodbe.

Dogodek bo pri klavirju, lepo vabljeni.

Nekaj malega o knjigi
Gre za pravljico o gospodu Marčimarju in njegovi pravljični hiši s streho iz pisanega papirja, v kateri živijo še preostali stanovalci, ki si ob večerih pripovedujejo pravljice. Le te so v celotno okvirno zgodbo umeščene v krogotoku letnih časov, in vsaka pravljica odraža enega izmed letnih časov z vsemi njegovimi značilnostmi, kakor tudi življenjske zgodbe vsakega posameznika in barve pisane strehe.

O avtoricah
Sabina Vostner se je rodila leta 1984 v Moskvi. Je kantavtorica, pesnica, pisateljica, prevajalka in dipl. etnologinja in kulturna antropologinja. Ustvarja v slovenščini, ruščini (oba materna jezika) in angleščini. Izdala je že kar nekaj glasbenih albumov (To the Sun, Following the birds, Water Wind/Вода Ветер/Voda Veter) in sodelovala pri različnih glasbenih projektih. Svojo glasbeno in literarno ustvarjalnost je predstavila že na številnih odrih in festivalih doma in v tujini (Italija, Malta, Hrvaška, Španija, Avstrija, Češka, Rusija), z zasedbo Swarga pa je predstavljala EPK Maribor 2012 v Belgiji. Poleg glasbe piše tudi pesmi, pravljice in kratke zgodbe za odrasle. Do zdaj sta izšli dve pesniški zbirki (Potovanja duše in Preraščanje pomladi) ter pričujoča zbirka pravljic Hiša gospoda Marčimarja. Živi in ustvarja na Goriškem.

Julija Kuznecova se je rodila leta 1985 v Rusiji. Že kot otrok je pokazala nadarjenost za risanje. Sčasoma se je odločila popolnoma posvetiti umetnosti, zato je pri enaindvajsetih odšla v Jaroslavelj študirati umetnost. Tam se je pridružila umetniškemu studiju Andreja Efremova, znanega po izostreni tehniki tihožitij, pejsažev in portretov. Umetnica je svoja dela razstavljala v Moskvi, Amsterdamu, Istanbulu in Gorici ter nazadnje tudi v Sloveniji, kjer tudi živi. 

Besedilo: Sabina Vostner, slika: naslovnica knjige, ilustracija Julija Kuznecova.

Dostonost knjige v Goriški knjižnici lahko preverite v katalogu na tej povezavi.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina