Velikost črk Kontrast

Na svetovni dan knjige, 23. aprila, smo začeli z novo bralno sezono Primorci beremo, trinajsto po vrsti. Trajala bo vse do 8. novembra 2019.

Začetek smo obeležili z gostom. V petek, 19. aprila 2019, smo gostili Miho Mazzinija, z njim se je pogovarjala Carmen L. Oven.

Knjižnice slovenskega Primorja, severne Primorske in zamejstva smo pripravile seznam kvalitetnih slovenskih knjig, ki vam bo služil kot vodnik po zanimivih knjižnih novostih in spoznavanju novih ter že uveljavljenih imen v slovenskem literarnem prostoru.

Poseben prostor med predlaganimi naslovi imajo primorski književniki. V ta sklop smo letos uvrstili tudi Ljubko Šorli, Silva Vremca, Danila Lokarja in zamejske pisatelje kot sta Primož Sturman in Marko Sosič.

Precej naslovov z letošnjega seznama je dostopnih tudi v spletni knjižnici Biblos, zato vas vabimo, da preizkusite tudi e-branje, če še niste. Knjige si lahko izposodite na svoje naprave, če bi pa želeli pravi bralnik, so tudi ti na voljo za izposojo v knjižnici. Če so prosti, lahko preverite tukaj.

Pravila sodelovanja so podobna kot v preteklih letih, uvajamo pa tudi novost: namesto enega proznega dela si lahko ogledate slovenski film po lastni izbiri.

Pravila in seznam sta podrobno zapisana v zgibanki. Tiskane zgibanke in bralna znamenja dobite v knjižnici na oddelku z leposlovjem. Več o bralni akciji in seznami preteklih sezon: tukaj.

Pridružite se nam.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina