Velikost črk Kontrast

Knjižnica odprta: možna izposoja in vračilo

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: vse enote

Od ponedeljka, 2. novembra 2020, je knjižnica skladno z novim odlokom spet odprta, seveda v omejenem obsegu. Omogočamo vračilo gradiva in prevzem naročenega ali rezerviranega gradiva.

Prosimo vas, da prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Obvezna sta razkuževanje rok in nošenje zaščitnih mask, vzdržujte tudi varnostno razdaljo 2 m. Upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

URNIK

Knjižnica je odprta od ponedeljka do petka od 10. do 19. ure.

Vstop v prostor ni mogoč. Do izposojnega pulta na vhodu pristopate posamično in po potrebi počakate zunaj, če je nekdo že pred vami.

IZPOSOJA IN VRAČILO

Vračilo: gradivo lahko vrnete na vhodu na knjigomatu.
Izposoja: izposodite si lahko samo gradivo, ki ste ga predhodno naročili ali rezervirali, ali vrečko presenečenja.

Ostaja možnost pošiljanja gradiva po pošti (plačljivo); če želite, da vam gradivo pošljemo, to izrecno navedite v e-pošti ali povejte ob naročilu po telefonu. Več o načinu in pogojih na tej povezavi. 

Izjema: ker prehajanje občinskih mej ni dovoljeno, lahko vsi tisti, ki imate izposojeno gradivo iz osrednje enote v Novi Gorici, gradivo vrnete v naših krajevnih knjižnicah v občini svojega bivanja (v knjižnici v Solkanu tega gradiva ne sprejemamo, vrnete ga v osrednji enoti), za ostale krajevne knjižnice preverite, kje in kdaj.

NAROČANJE GRADIVA

Naročite lahko do 6 enot gradiva.
To lahko storite:

  • preko Moje knjižnice in mCobisssa
  • na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali
  • na tel. 05 / 33 09 100.

Za naročilo po telefonu ali e-pošti potrebujemo številko izkaznice ter ime in priimek. Navedite točne podatke o gradivu, ki ga želite naročiti. Pomembno: gradivo lahko prevzamete šele, ko od knjižnice prejmete potrdilo, da je pripravljeno na prevzem (obveščamo na način, ki je naveden v članski izkaznici).

KRAJEVNE KNJIŽNICE

Krajevne knjižnice so odprte po spremenjenem urniku in pod enakimi pogoji kot centralna enota. V prostor ni vstopa, prevzamete lahko samo predhodno naročeno gradivo (e-pošta krajevne knjižnice ali Moja knjižnica), vračate pa ga v za to namenjene škatle. Po treh dneh bo vrnjeno z vaše članske izkaznice.

KK Bilje: sreda od 15. – 18. ure
KK Branik: četrtek od 14. – 18. ure
KK Deskle: četrtek od 13. do 18. ure
KK Kanal: torek od 13. do 18. ure
KK Miren: ponedeljek od 14. do 18. in sreda od 9. do 13. ure
KK Prvačina: ponedeljek od 14. – 18. ure
KK Renče: sreda od 15. do 19. ure
KK Solkan: torek od 13. do 18. ure in petek od 10. do 14. ure
KK Šempeter: torek od 9. do 14. ure in četrtek od 13.30 do 18.30

POTUJOČA KNJIŽNICA - sprememba 25. 11. 2020

Potujoča knjižnica trenutno ne obiskuje krajev po razporedu – izjema je obisk Goriških brd: bibliobus bo v decembru obiskal Brda po rednem letnem razporedu (1. december, 14. december in 17. december).

V tem času lahko obiskujete krajevno knjižnico v svoji občini, če pa bi vseeno želeli, da vam iz potujoče knjižnice pripravimo gradivo, nam to sporočite. Prevzeli ga boste v krajevni knjižnici v vaši občini, kamor ga bomo dostavili.
Gradivo iz potujoče knjižnice lahko vrnete v vseh enotah Goriške knjižnice v občini svojega bivanja in na bibliobusu v Brdih.

Še vedno lahko gradivo naročite tudi za dostavo po pošti (plačljivo).
Za ranljive skupine omogočamo storitev Knjiga na dom

 

Objava: 1. 11. 2020, dopolnjeno: 25. 11. 2020

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina