Velikost črk Kontrast

Nadaljujemo s sproščanjem omejitev v knjižnici

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Od ponedeljka, 1. junija 2020, bo knjižnica nudila še več storitev. Omogočili bomo dostop do knjižnih polic in samostojno izbiranje gradiva. Podrobnosti lahko preberete v nadaljevanju.

Prosimo vas, da v knjižnico prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Obvezno je razkuževanje rok, priporočamo nošnjo maske, vzdržujte varnostno razdaljo 2 m od drugih ljudi. Upoštevajte vse splošne ukrepe za zaščito pred okužbo z novim koronavirusom.

Knjižnica bo za uporabnike odprta od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure.

VRAČILO, IZBIRA IN IZPOSOJA GRADIVA

Obiskovalce prosimo, da se čim manj dotikate površin in predmetov, predvsem knjig, razen tistih, ki si jih nameravate izposoditi. Če se za knjigo po tem, ko je bila prelistana, ne odločite, jo odložite v zato namenjeno škatlo »pregledano gradivo«, ker ta dan ne bo več dostopna drugim bralcem.
Vračilo gradiva bo še naprej potekalo izključno na knjigomatu.
Na izposoji si boste lahko izposodili izbrano gradivo, prevzeli naročeno/rezervirano gradivo ali poravnali morebitne terjatve.
Za gradivo, ki ni bilo vrnjeno pravočasno, zaračunavamo zamudnino.
Prosimo, da se v knjižnici  zadržujete samo toliko časa, kot ga potrebujete za vračilo in izposojo gradiva.

NEKAJ OMEJITEV

Kljub sprostitvam nekatere storitve in prostori ostajajo nedostopni: čitalnice in mize za študij, časopisni in domoznanski oddelek, uporaba računalnikov, pravljična soba, Mojstrovalnica, atrij knjižnice, sanitarije, fotokopiranje gradiva.
Dostopni bodo kavomat, printbox in možnost skeniranja gradiva. 

NAROČILO GRADIVA

Še naprej vas vabimo, da želeno gradivo v naprej naročite in ga v knjižnici samo prevzamete. Naročila lahko opravite preko Moje knjižnice, sprejemamo jih na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ter na tel. 05 33 09 124 (leposlovno gradivo), 125 (otroške slikanice), 127 (gradivo za mladino) ter 114 (strokovno in študijsko gradivo). Naročite lahko do 5 enot gradiva. Ko bo gradivo pripravljeno na prevzem, vas bomo o tem obvestili na način, ki je naveden v vaši članski izkaznici.
Za ranljive skupine ostaja na voljo storitev Knjiga na dom

VREČKE PRESENEČENJA

Še naprej bodo na voljo vrečke presenečenja s tremi knjigami po našem izboru: kriminalke, ljubezenski romani, mladinsko leposlovje, slikanice, poljudna in strokovna literatura … Prevzeli in izposodili si jih boste ob obisku knjižnice.

MEDKNJIŽNIČNA IZPOSOJA

Gradivo, ki ste si ga izposodili z medknjižnično izposojo, vrnete zaposlenemu na knjigomatu v pritličju. Tako kot ostale knjige mora odležati predvideno karanteno, potem ga bomo vrnili.
Naročila in prevzem gradiva iz medknjižnične izposoje lahko opravite v 1. nadstropju na oddelku s strokovnim gradivom. Medknjižnična izposoja je odvisna tudi od delovanja drugih knjižnic, zato morda ne bo vse teklo, kot bi si želeli.

ČLANI KNJIŽNICE S STALNIM PREBIVALIŠČEM V TUJINI

Člani s stalnim prebivališčem v tujini boste gradivo lahko vrnili, ko bodo meje ponovno odprte. Do takrat vam zamudnine ne bomo zaračunavali.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina