Velikost črk Kontrast

KK Miren: predstavitev knjige Goreča duša

  • Začetek dogodka: četrtek, 18 maj 2023
  • Konec dogodka: četrtek, 18 maj 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Miren

V četrtek, 18. maja 2023, ob 18. uri lepo vabljeni v Krajevno knjižnico Miren na predstavitev romana Goreča duša avtorice Ariette. Pogovor bo vodila Daša Medvešček.

Prijazno vabljeni.

Kratka predstavitev
Arietta je mlada pisateljica, ki se s poezijo in prozo rokuje že od svojega petnajstega leta. Pisateljica Maja Novak pravi, da je »Arietta v marsičem podobna svoji glavni junakinji – pogumna in odločna je prerasla svoje okolje, po zaslugi dobrega poznavanja psihologije in daru za opazovanje pa je uresničila svojo največjo željo – napisati roman.« (Novak, 2022).
Goreča duša je ljubezenski roman s pridihom kriminalke, ki nas pospremi v notranje procese posameznika – v njih se prepletajo ljubezen z razočaranjem, pravljičnost z utopijo, psihične in fizične zlorabe, etnična in verska vprašanja ter odnosi med spoloma in socialne razlike; vse to pa je podkrepljeno s potrebo po lastnem obstoju. V zgodbi smo priča tegobam mlade ženske, ki bije bitko s travmami iz otroštva, pa tudi njeni osebnostni rasti in iskanju smisla – ljubezni v sebi in do sebe. Z občutkom, da jo je življenje izigralo, svojo osirotelo dušo zapre v zapor svojih lastnih misli – v svet, ki ji ne pripada. Ko pa spozna, da razmišljanje v tišini boli in da obstajajo meje zgolj v naših možganih, vstopi v neko drugo razsežnost – v svet, kjer se nauči stati in obstati sama. (Vir besedila: Daša Medvešček)

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina