Velikost črk Kontrast

Ob dnevu splošnih knjižnic 2017 vas vabimo v našo družbo. Letos praznovanje poteka kar cel teden, vsak dan pa je posvečen drugi temi; enotno zamisel za vse knjižnice so oblikovali na Združenju slovenskih splošnih knjižnic. V Goriški knjižnici smo pripravili program, ki bo potekal v tednu od 20. do 24. novembra 2017. V prihodnjih dneh bomo posamezne dogodke še podrobneje predstavili.

ponedeljek, 20. november 2017  - Dan slovenskih splošnih knjižnic

Dan brezplačnega vpisa.

torek, 21. november 2017 - »Slovenskih TOP 10«

Predstavili bomo knjigo Vas j**e ego? : zgodba o tistem, o čemer se ne govori. Avtorica Ingrid Divković prihaja s Hrvaške in je z veseljem privolila v predstavitev svoje knjige, po kateri je v Sloveniji veliko povpraševanja, knjiga pa je neprestano izposojena tudi v naši knjižnici.

Začeli bomo s posebno akcijo Bralci – bralcem, s katero bomo skušali zbrati mnenja o najljubši knjigi.

sreda, 22. november 2017 - Zgodovina in zanimivosti mojega kraja

Odprli bomo razstavo Celjski 87. pehotni polk, ki sta jo pripravila Srečko Maček in Janja Jedlovčnik iz Osrednje knjižnice. Otvoritev bo ob 17. uri. Gostovanje razstave omogoča Osrednja knjižnica Celje v sodelovanju z Goriško knjižnico.

V času odprtosti domoznanskega oddelka bo možen ogled Bevkove spominske sobe, obiskovalcem bo na voljo tudi brošura France Bevk v Goriški knjižnici.

četrtek, 23. november 2017 - V knjižnici niso samo knjige

V četrtek bo v Mojstrovalnici prav poseben dan. Odprta bo od 11. do 19. ure. Mojstrovalka Kristina Hoffmann je pripravila delavnico, v katerih boste s 3D svinčniki načrtovali mesto kot veliki arhitekti in urbanisti.

Delavnici bosta v Mojstrovalnici:
12:00 - 14:00 (za osnovnošolce)
15:00 - 17:00 (za osnovnošolce)

Prijave zbiramo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pa v Mojstrovalnici v času njene odprtosti. Pohitite, število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

S prof. dr. Matjažem Miheljem, univ. dipl. inž. el. s Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani bomo spregovorili o virtualni resničnosti in imeli odlično priložnost, da nam iz prve roke pove, ali je to prihodnost človeštva? So morda roboti naša prihodnost? Sledila bo virtualna okupacija video sobe z napravami, kot jih še niste videli: robota z virtualnim okoljem, Oculus Rift 2 očala, senzorji za merjenje gibanja, slušalke, s katerimi lahko navidezno spreminjaš izvor zvoka.

Dogodek bo ob 17. uri v video sobi Goriške knjižnice (1. nadstropje).

petek, 24. november 2017 - Modrost za mladost – najbolj brane knjige za otroke in mlade skozi čas

V okviru tega tematskega sklopa bomo pripravili razstavo mnenj zaposlenih in nekdanjih sodelavcev knjižnice o najljubši knjigi iz otroštva in zakaj nam je prav ta najljubša. Ob tej priložnosti smo si zamislili tudi kolaž kratkih posnetkov znanih oseb, ki so s svojim delom na kulturno-izobraževalnem, športnem, gospodarskem ter tudi drugih področjih veliko doprinesli.

V tednu od 20. do 24. novembra 2017 bodo na voljo tudi sladka jabolka s sporočilom.

Vabljeni v našo družbo.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina