Velikost črk Kontrast
torek, 09. maj 2017

Dežele pod Himalajo, predavanje

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 22 maj 2017
  • Konec dogodka: ponedeljek, 22 maj 2017
  • Ura dogodka: 17:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 22. maja 2017, ob 17. uri vabljeni na predavanje Dežele pod Himalajo, ki ga bo imel avtor istoimenske razstave Marjan Olenik – Gurka.

Predavanje bo v dvorani knjižnice, razstava je na ogled v osrednjem razstavnem prostoru do 31. maja 2017.

Vabljeni.

 

Predstavitev predavanja

Z avtorjem se bomo v sliki in besedi podali na pot po Indiji. Potepanje bomo začeli v Kalkuti, 8 milijonskem glavnem mestu Indijske zvezne države Zahodna Bengalija in že takoj spoznali blišč in bedo 1200 milijonske Indije, dežele z eno od najstarejših svetovnih religij in kultur. Spoznali bomo samosvojo državico Sikkim z mnogimi zelenimi hribi in budističnimi samostani, s tretjim najvišjim vrhom na svetu, KHANGCHENDZONGO (8586 m), in spoznali državo, kjer so plastične vrečke prepovedane.

Spoznali bomo Darjeeling, deželo najboljšega čaja, kjer se nahaja tudi Toy Train – himalajska železnica z izjemno atraktivno progo, pri kateri premagamo tudi do 2100 m višine.

V nadaljevanju bomo spoznali Varanasi ter državo Utiar Pradeš, kjer teče sveta reka Ganges. Spregovorili bomo tudi o največjem hindujskem festivalu praznovanja boginje Shive.

Avtor se bo dotaknil dela prostovoljcev, posebno tistih, ki delujejo in skrbijo za izobraževanje revnih otrok v Pialiju.

 

 

 

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina